keresés
min. 3 karakter

Tíz csapat jutott tovább a III. Jancsó Benedek történelmi emlékverseny döntőjébe

2019. március 30.oldal nyomtatása

A Jancsó Benedek nevét viselő történelmi emlékversenyt immár harmadízben rendezik meg a székelyföldi megyék magyar nyelvű iskoláinak 7. és 8. osztályos tanulói számára. Az idei tanévben meghirdetett verseny témája az Erdély aranykorának nevezett, Bethlen Gábor és I. Rákóczi György fejedelemségének időszaka.

/_f/Kozlemeny_kepek/2019/Marcius/JancsoB.JPG

A verseny a Jancsó Alapítvány szervezésében, a székelyföldi megyei önkormányzatok partnerségével, illetve a Magyar Kormány és a Bethlen Gábor Alap támogatásával zajlik. A versenykiírásának megfelelően, a zsűri a 28 csapattól beérkezett érvényes pályamunkákat 2019. március 30-án bírálta el, Sepsiszentgyörgyön ülésezve. A verseny meghirdetői, szervezői és zsűrije köszönetet mondanak a megmérettetésre benevező valamennyi csapatnak, felkészítő tanáraiknak és iskoláknak, akik a versenyfeladatokat magas színvonalon teljesítették. Az egyes helyezések között néhány pont különbség volt, ezért a jó teljesítményért valamennyi, a versenyben pályamunkát benyújtott csapat iskolájának könyvtára részére egy-egy könyvcsomagot biztosít a Jancsó Alapítvány. A verseny döntőjébe bejutott 10 csapaton túlmenően a zsűri döntése alapján további 5 csapat részesül különdíjban.

 A zsűri az alábbi 10 csapatot (alfabetikus sorrendben felsorolva) juttatta az emlékverseny döntőjébe:

 • Ádámosi Általános Iskola - Ádámos
 • Dr. Bernády György Általános Iskola - Marosvásárhely
 • Bethlen Gábor Általános Iskola - Gyergyószárhegy
 • Fejér Ákos Általános Iskola - Mikóújfalu
 • Jancsó Benedek Általános Iskola - Gelence
 • Kun Kocsárd Általános Iskola - Ozsdola
 • Márton Áron Általános Iskola - Csíkszentdomokos
 • Petőfi Sándor Gimnázium - Kézdivásárhely
 • Székely Mikó Kollégium - Sepsiszentgyörgy
 • Traian Általános Iskola - Dicsőszentmárton

A verseny zsűrijének döntése alapján különdíjban részesülnek az alábbi csapatok:

 • Fogarasi Sámuel Általános Iskola - Vámosgálfalva
 • Gyulakutai Általános Iskola - Gyulakuta
 • Kriza János Általános Iskola - Nagyajta
 • Református Kollégium - Sepsiszentgyörgy
 • Sükösd Ferenc Általános Iskola – Alsósófalva

A verseny döntőjét 2019. május 11-én tartják Sepsiszentgyörgyön, a Bod Péter Megyei Könyvtár Gábor Áron termében. A versennyel kapcsolatos további információkat a szervezők a Jancsó Alapítvány honlapján (http://jancsoalapitvany.hu/) teszik közzé.

 

«2020. július»
HKSzCsPSzV
293012345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
Az első hónap mérlege: 15 bevetésen a baróti tűzoltók

Az első hónap mérlege: 15 bevetésen a baróti tűzoltók

Létrehozva: 2020. július 2.
Pontosan egy hónappal ezelőtt, június 2-án kezdte meg működését az új baróti tűzoltóegység és rohammentő-szolgálat, ahol hat hivatásos tűzoltó biztosít állandó szolgálatot. Az első hónap mérlegét Adrian Simtea, megyei tűzoltóparancsnok Tamás Sándorral, Kovászna Megye Tanácsának elnökével és Lázár Kiss Barnával, Barót polgármesterével közösen vonta meg. Mint kiderült, az Erdővidéken szolgálatot teljesítő tűzoltók 15 bevetésen voltak, ez mellett a heves esőzések okozta károk elhárításában, árvízvédelmi akciókban vettek részt.

Maszk és fertőtlenítőszer a kovásznai és bodzafordulói kórháznak

Maszk és fertőtlenítőszer a kovásznai és bodzafordulói kórháznak

Létrehozva: 2020. július 1.
Ötvenezer lej értékben biztosított Kovászna Megye Tanácsa maszkot és fertőtlenítőszert a kovásznai Benedek Géza Szív és Érrendszeri Rehabilitációs Kórház két alegységének, a kovásznai és bodzafordulói városi kórháznak. Az Egészségügyi Minisztérium alárendeltségébe tartozó szívkórház alegységei a Kovászna és Bodzaforduló térségében lakók számára nyújtanak kórházi ellátást.

Minden háromszéki településen korszerűsítették az elektromos hálózatot

Minden háromszéki településen korszerűsítették az elektromos hálózatot

Létrehozva: 2020. június 30.
Az országban elsőként Kovászna megyében sikerült száz százalékban korszerűsíteni az elektromos hálózatot és Háromszéken a legkisebb a hálózati veszteség, derült ki azon a sepsiszentgyörgyi sajtótájékoztatón, amelyet Józsa Csaba, az Electrica energiaszolgáltató Kovászna és Hargita megyéért felelős igazgatója és Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke tartott. 

Képzett és megbízható szakemberekre mindig szükség lesz

Képzett és megbízható szakemberekre mindig szükség lesz

Létrehozva: 2020. június 24.
A minőségi szakoktatás kérdése egyaránt fontos a közösség és a gazdaság jövője szempontjából, a fiatalokat érdemes mentorálni a pályaválasztásnál, derült ki azon a kézdivásárhelyi sajtótájékoztatón, amelyet a Tanulj szakmát uniós pályázat kapcsán szerveztek szerdán a Nexxon vállalat székhelyén. 

Egészségügy és közberuházások

Egészségügy és közberuházások

Létrehozva: 2020. június 18.
A megyei sürgősségi kórházat, a gyerekvédelmi rendszert érintő döntéseket hozott Kovászna Megye Tanácsa júniusi soros ülésén. A testület ugyanakkor több, pályázati forrásból finanszírozott beruházás esetében is kiigazította a műszaki-gazdasági mutatókat, hogy folytatni lehessen a munkát. 

Az emberek biztonsága a legfontosabb

Az emberek biztonsága a legfontosabb

Létrehozva: 2020. június 16.
Kovászna Megye Tanácsa 12 darab egyenruhára felszerelhető videókamerát, úgynevezett testkamerát vásárolt a megyei rendőrség számára. A BodyCam kamerák összértéke 11 ezer lej, a felszerelést a Kovászna Megyei Rendőrség ingyenes használatra kapta.

Az Európai Parlament asztalára kerülhet a székelyföldi medveprobléma

Az Európai Parlament asztalára kerülhet a székelyföldi medveprobléma

Létrehozva: 2020. június 16.
A román kormány részéről sem jó szándék, sem akarat nincs a medveprobléma megoldására, éppen ezért a székelyföldi megyék tanácselnökei, Borboly Csaba, Hargita megye, Péter Ferenc Maros megye és Tamás Sándor, Kovászna megye tanácsának elnöke, valamint Gabor Alexandru-Adrian, Brassó Megye Tanácsának alelnöke múlt év novemberében petíciót nyújtott be az Európai Parlament Petíciós Bizottságához az elszaporodott medvepopuláció kapcsán. Vincze Loránt európai parlamenti képviselő támogatta az elképzelést, amelyet elfogadott a petíciós bizottság. A Központi Fejlesztési Régióban lévő megyei tanácselnökök május végi megbeszélésén Fehér és Szeben megye képviselői is csatlakoztak a petícióhoz.

A Kovászna Megye Turizmusáért Egyesület versenyvizsgát szervez

Létrehozva: 2020. június 15.
A sepsiszentgyörgyi Kovászna Megye Turizmuásért Egyesület állást hirdet tehnikai apparátusának turisztikai programszervező állásának betöltésére (COR 243102).

Újdonság a vendéglátásban: érintésmentes OKOS megoldás a hagyományos papír alapú menük helyett

Újdonság a vendéglátásban: érintésmentes OKOS megoldás a hagyományos papír alapú menük helyett

Létrehozva: 2020. június 11.
Egyedi ötlet segíti a vendéglátó egységek munkáját, a vendégeknek a kínálat eléréséhez mindössze az okos-telefonjukra van szükségük. Már háromszéki vendéglők is alkalmazzák a sepsiszentgyörgyi Contactonomy startup vállalkozás Contactless Menü megoldását. 

Biztonságos Háromszék a turisták számára

Biztonságos Háromszék a turisták számára

Létrehozva: 2020. június 5.
Kovászna megye az ország első régiója, amely COVID Safe Place tanúsítványban részesíti az óvintézkedéseket betartó szállásadó egységeket. A Kovászna Megye Turizmusáért Egyesület által elindított Visit Covasna Safe Place program révén ez idáig több mint 60 háromszéki szolgáltató részesült a bizonylatban.

Működik a baróti tűzoltóegység és rohammentő-szolgálat

Működik a baróti tűzoltóegység és rohammentő-szolgálat

Létrehozva: 2020. június 2.
Megkezdte működését az új tűzoltóegység Baróton. Júniustól hat hivatásos tűzoltó biztosít szolgálatot 24 órás váltásban, akik egyelőre Sepsiszentgyörgyről ingáznak a baróti kórház udvarán felépített egységhez. Az új tűzoltóállomást Kovászna Megye Tanácsa erdővidéki önkormányzatokkal közösen építette, működtetését a Kovászna Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség biztosítja.  

Tűzoltóegység és rohammentő-szolgálat Erdővidéken

Tűzoltóegység és rohammentő-szolgálat Erdővidéken

Létrehozva: 2020. május 28.
Az emberek biztonsága érdekében hozott döntéseket Kovászna Megye Tanácsa csütörtöki soros ülésén, többek között a baróti tűzoltóegység befejezéséhez szükséges költségek biztosítása és a megyei kórház költségvetésének átrendezése szerepelt a napirenden.   

Teljes körű korszerűsítés 22,5 kilométeren

Teljes körű korszerűsítés 22,5 kilométeren

Létrehozva: 2020. május 26.
Az elmúlt ötven év legnagyobb összehangolt fejlesztése zajlik a Bodzavidéket Orbaiszékkel összekötő útszakaszon. A Nagyborosnyó-Nagypatak-Bodzaforduló közötti 22,5 kilométeres 121A jelzésű megyei út újjáépítését jövő év végére fejezik be.

Biztonságos körülmények között várják a véradókat

Biztonságos körülmények között várják a véradókat

Létrehozva: 2020. május 20.
Kovászna Megye Tanácsa húszezer lej értékben biztosított védőfelszerelést és fertőtlenítőszereket a Kovászna megyei vérközpontnak. Országos premier, hogy az összegből fertőtlenítőkaput is vásároltak, a hazai vérközpontok közül elsőként itt működik ilyen felszerelés.

Most van, ami eddig nem volt: aszfaltút Futásfalván

Most van, ami eddig nem volt: aszfaltút Futásfalván

Létrehozva: 2020. május 19.
Egy nagyobb, összefüggő munkálat első megvalósítását adták át ma Futásfalván, ahol a falubejáratától a központig, a régi községházáig tartó hatszáz méteres leaszfaltozott útszakasznak örvendhetnek a helyiek. A falu történetében egyedinek számító egymillió lej értékű beruházás a helyi tanács költségvetéséből és a megyei önkormányzat anyagi támogatásával valósult meg. A munkálatokat júniusban folytatják.

Elindult Erdővidék legfontosabb infrastrukturális beruházása

Elindult Erdővidék legfontosabb infrastrukturális beruházása

Létrehozva: 2020. május 18.
Két szakaszon kezdenek neki a Málnásfürdő-Barót-ágostonfalvi híd közötti megyei út újjáépítésének. Hétfőn kora délután átvette a terepet az építőcég, az ágostonfalvi hídtól a véczeri emlékműig tartó szakaszon, illetve a baróti körgyűrű bejáratainál már kitették az útlezárást jelző táblákat és elkezdődött a munkálat.

Összefogásból, szolidaritásból és fegyelmezettségből jelesre vizsgázott Háromszék

Összefogásból, szolidaritásból és fegyelmezettségből jelesre vizsgázott Háromszék

Létrehozva: 2020. május 15.
Kevesebb központosításra és nagyobb decentralizációra van szükség, a terepismeretet szükséghelyzetben sem szabad aláértékelni, a háromszéki, sepsiszentgyörgyi közösség fegyelmezettsége, összetartása példaértékű, hangsúlyozták közös sajtótájékoztatójukon a háromszéki elöljárók. Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke és Antal Árpád, Sepsiszentgyörgy polgármestere pénteken Szükségállapot és vészhelyzet között címmel elemezte az elmúlt időszakot, meghatározva a következő önkormányzati prioritásokat is. 

Újabb segítségnyújtás az egészségügyi intézményeknek

Újabb segítségnyújtás az egészségügyi intézményeknek

Létrehozva: 2020. május 14.
Elsősorban az egészségügyi rendszert támogató döntéseket hozott csütörtöki tanácsülésén Kovászna Megye Tanácsa, ugyanakkor nem áll meg a munka a beruházások terén sem: bejelentették, jövő héten kezdődik a munka a 121A országúton, Nagyborosnyó és Bodzaforduló között és a Málnásfürdő-Hatod-Barót-ágostonfalvi híd közötti szakaszon.

Bővítik a tesztelési lehetőségeket Háromszéken - Használatba adták a megyei kórház PCR-laboratóriumát

Bővítik a tesztelési lehetőségeket Háromszéken - Használatba adták a megyei kórház PCR-laboratóriumát

Létrehozva: 2020. május 12.
A jövő laboratóriumát helyezték üzembe a sepsiszentgyörgyi Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Kórház számára. A HS Timber Production által adományozott gépsort a Kovászna Megye Tanácsának anyagi támogatásával kialakított helyszínen rendezték be a megyeszékhelyen. A koronavírus kimutatásában használatos, PCR-tesztelésre alkalmas molekuláris biológia laboratóriumot kedden adták át használatba a kórháznak.

Gyorssegély a megyei vérközpontnak

Gyorssegély a megyei vérközpontnak

Létrehozva: 2020. április 30.
Több olyan határozatot fogadott el Kovászna Megye Tanácsa csütörtöki online tanácsülésén, amely a COVID-19 vírus okozta járványhelyzettel kapcsolatos, ugyanakkor a testület beruházásokkal, szervezési kérdésekkel kapcsolatosan is hozott döntéseket.

Hangsúlyosan foglalkoznak a megyei szociális hálóval

Hangsúlyosan foglalkoznak a megyei szociális hálóval

Létrehozva: 2020. április 29.
Kovászna Megye Tanácsa újabb anyagi támogatást nyújt a Kovászna Megyei Szociális Ellátási és Gyermekvédelmi Vezérigazgatóság biztonságos működésékez. Az előirányzott 209 ezer lejt Covid-tesztek végézésre, védőfelszerelések, fertőtlenítőszerek megvásárlására, valamint a rezidenciális központokban dolgozók napi ellátásának fedezésére fordítják.

Hosszú távú és összefüggő fejlesztések Brassó megyével

Hosszú távú és összefüggő fejlesztések Brassó megyével

Létrehozva: 2020. április 29.
Prioritás a Sepsiszentgyörgy-Brassó gyorsforgalmi út elkészítése, az Erdővidéket Brassó irányába nyitó megyei út javítása egyidejűleg történik a két megyében, a vidombáki reptéren pedig jól halad az építkezés – ebben a három témában egyeztetett a Kovászna és Brassói megyei tanács vezetősége.

A megyei tanács adománya a háromszéki családorvosoknak

A megyei tanács adománya a háromszéki családorvosoknak

Létrehozva: 2020. április 23.
Kovászna Megye Tanácsa védőfelszerelést és fertőtlenítőszert adományozott a megye minden családorvosának. A csomagokat április 22-én szállították ki Sepsiszentgyörgyre, Kézdivásárhelyre, Barótra, Bodzafordulóra és Kovásznára, ahonnan a körzeti vidéki orvosi rendelőkbe juttatják el azokat.

Lezárult a Pro Economica Alapítvány pályázata

Lezárult a Pro Economica Alapítvány pályázata

Létrehozva: 2020. április 15.
Befejezte a támogatások kifizetését a székelyföldi kisösszegű mezőgazdasági támogatási program keretén belül a Pro Economica Alapítvány. A magyar kormány gazdaságfejlesztési programja révén Kovászna megyében közel ötmilliárd forintnyi támogatás érkezett. 

Kétszer ad, aki gyorsan ad!

Kétszer ad, aki gyorsan ad!

Létrehozva: 2020. április 14.
Kedden délben osztották szét azokat az életmentő felszereléseket Sepsiszentgyörgyön, amelyet Magyarország Kormánya adományozott az RMDSZ közbenjárásának köszönhetően azoknak, akik a koronavírus elleni küzdelem élvonalában harcolnak. 

Sikertörténetek koronavírus idején

Sikertörténetek koronavírus idején

Létrehozva: 2020. április 7.
Térdre kényszerítette a StartUp vállalkozások nagy részét a koronavírus okozata gazdasági helyzet. Sok új cég nehézségekkel küzd, azonban vannak, akik leleményesen helyt állnak, a szükségállapotnak megfelelően átprofilálódtak.  

Felfüggesztik a civil szerveteknek és egyházaknak szóló pályázatokat

Létrehozva: 2020. április 3.
Elvi döntést hozott Kovászna Megye Tanácsa: felfüggeszti idénre pályázati programját a civil, egyházi és sportegyesületek számára. A megyei tanácsosok csütörtöki ülésükön felhatalmazták az önkormányzat vezetőségét, hogy készítse elő az erre vonatkozó határozattervezetet. 

Indul Erdővidék úthálózatának teljeskörű korszerűsítése

Indul Erdővidék úthálózatának teljeskörű korszerűsítése

Létrehozva: 2020. április 3.
Erdővidék Modernizációs Programjának legfontosabb beruházásaként egy hónapon belül elkezdődik a Hatodon keresztül vezető, Málnásfürdő és az ágostonfalvi híd közötti 33 kilométeres útszakasz teljeskörű felújítása. A 75 millió lejes beruházást uniós és saját forrásból végzi Kovászna Megye Tanácsa.

Kezdik a koronavírus tesztelésre alkalmas laboratórium kialakítását

Kezdik a koronavírus tesztelésre alkalmas laboratórium kialakítását

Létrehozva: 2020. április 2.
Módosították és átszervezték a megyei kórház költségvetését, ugyanakkor a családorvosok védelmét szolgáló programot kezdeményezett Kovászna Megye Tanácsa csütörtöki ülésén. A megyei tanácsosok döntöttek arról is, hogy az elkövetkezőkben online tartják az üléseket. 

Hazamehetett az első meggyógyult beteg

Hazamehetett az első meggyógyult beteg

Létrehozva: 2020. április 1.
Kiengedték az első meggyógyult, koronavírussal fertőzött beteget a sepsiszentgyörgyi Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórházból, ugyanakkor megkezdték az intézmény alkalmazottainak széleskörű tesztelését a ProVitam Egészségügyi Központon keresztül, jelentették be szerdai sajtótájékoztatójukon a megye és a kórház vezetői.

Kéznyújtás a nehéz időkben is

Kéznyújtás a nehéz időkben is

Létrehozva: 2020. március 26.
Kovászna Megye Tanácsa egymillió lej pályázati keretet különített el a megyében szociális tevékenységet végző civil szervezetek számára. Idén is kiemelten segítik főként az otthoni idős- és betegápolást, valamint a gyerekeknek és fogyatékkal élő személyeknek kialakított nappali központok fenntartását.

Összefogás a háromszéki kórházakért

Összefogás a háromszéki kórházakért

Létrehozva: 2020. március 26.
Intézmények, cégek, civil szervezetek és természetes személyek fogtak össze a Kovászna megyei kórházak támogatása érdekében, anyagi vagy tárgyi segítség nyújtásával, hogy a koronavírus-járvány idején a lehető legszakszerűbb betegellátást tudják nyújtani.

Elhalasztották a Visit Covasna Gálát - A koronavírus térdre kényszerítette a háromszéki turizmust

Elhalasztották a Visit Covasna Gálát - A koronavírus térdre kényszerítette a háromszéki turizmust

Létrehozva: 2020. március 25.
A hatályban lévő rendezvényszervezési korlátozások miatt, valamint tekintettel a kihirdetett szükségállapotra, a szervezők egy későbbi időpontban tartják meg a Visit Covasna Gálát. Miközben a turisztikai szakemberek sikeres évre készültek, a visszajelzések szerint a koronavírus járvány miatt az ágazat gyakorlatilag térdre kényszerült, hívta fel a figyelmet Grüman Róbert, Kovászna Megye Tanácsának alelnöke, aki elmondta: a Kovászna Megye Turizmusáért egyesület munkatársai előzetes felmérést készítettek a koronavírus hatásáról a turizmus területén. 

A gondoskodó megelőzés csökkenti a bajt

A gondoskodó megelőzés csökkenti a bajt

Létrehozva: 2020. március 16.
Sürgősségi intézkedések léptek érvénybe a sepsiszentgyörgyi, baróti és kézdivásárhelyi kórházakban a koronavírus-járvány megfékezése és a hatékony betegellátást miatt. Tekintettel a jelenlegi országos járványhelyzetre március 16-tól, hétfőtől kezdődően minden egyes Kovászna megyei, önkormányzati fenntartású kórházba érkező beteg, beleértve a sürgősségi eseteket is, kötelező módon járványtani szűrésen megy keresztül.

Óvintézkedések Kovászna Megye Tanácsánál és alárendelt intézményeinél - Kérjük a megye lakóit, őrizzék meg nyugalmukat!

Óvintézkedések Kovászna Megye Tanácsánál és alárendelt intézményeinél - Kérjük a megye lakóit, őrizzék meg nyugalmukat!

Létrehozva: 2020. március 13.
A koronavírus-fertőzések elterjedésének megelőzése érdekében a Kovászna Megye Tanácsa és a fenntartásában működő intézmények esetében egy sor azonnali intézkedést vezettek be. Arra kérnek mindenkit, lehetőleg telefonon (0267-311 190) vagy elektronikus úton (office@kvmt.ro) végezze az ügyintézést, mert a megyei önkormányzat székhelyén kizárólag az intézmény alkalmazottai és esetről-esetre más közintézmény vezetője tartózkodhat. Kovászna Megye Tanácsánakügyfélfogadó irodája március 31-ig csökkentett programmal, vagyis munkanapokon 9-12 óra között működik, ideiglenesen a porta külső bejáratánál ablakos rendszerben. Ugyanott zajlik az urbanisztikai ügyfélszolgálat is.

Területiség és regionális fejlesztés - Európai régiók képviselői tanácskoznak Háromszéken

Területiség és regionális fejlesztés - Európai régiók képviselői tanácskoznak Háromszéken

Létrehozva: 2020. március 5.
Kovászna Megye Tanácsának meghívására március 11-12. között Háromszéken tartja tavaszi plenáris ülését az Európai Régiók Közgyűlése (AER). Kovászna városában szerdán és csütörtökön tizenöt ország száz képviselője a regionális fejlesztések témakörét területi megközelítésben vitatja meg. 

Kellő figyelem a turizmusban dolgozóknak

Kellő figyelem a turizmusban dolgozóknak

Létrehozva: 2020. március 2.
  Huszonnégy kategóriában díjazzák a Kovászna megyei idegenforgalmi szereplőket, a Visit Covasna Gála verseny idei kiadásán. A Kovászna Megye Turizmusáért Egyesület, Kovászna Megye Tanácsa és a Kovászna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara által második alkalommal meghirdetett versenyre március 2-tól lehet jelölni. 

Élményalapú IT oktatás

Élményalapú IT oktatás

Létrehozva: 2020. február 27.
Február 26-án, szerdán, a csíkszentsimoni polgármesteri hivatalban szervezett StartUp-os szakmai találkozón a pályázat részleteit ismertették, valamint Simon Norbert bemutatta innovatív, oktatásra épülő vállalkozását.

Minőségi szintlépés a szociális szférában - Újabb StartUp pályázatot indít Kovászna Megye Tanácsa

Minőségi szintlépés a szociális szférában - Újabb StartUp pályázatot indít Kovászna Megye Tanácsa

Létrehozva: 2020. február 27.
17 társadalmi vállalkozás nyer egyenként 100 ezer eurós vissza nem térítendő támogatást Kovászna Megye Tanácsának új pályázatán. A megyei önkormányzat az Aktív Polgárság Erőforrás Központtal és a Szociális Innovációért Egyesülettel közösen indítja útjára február 27-től, Social Economy Start Up címmel az új gazdaságélénkítő európai uniós pályázatát.

Meghirdették a civil szervezeteknek és egyházaknak szóló pályázatokat

Meghirdették a civil szervezeteknek és egyházaknak szóló pályázatokat

Létrehozva: 2020. február 24.
Idén is nyolc kategóriában hirdet pályázatot Kovászna Megye Tanácsa. Civil szervezetek, egyházak, ifjúsági és diákszervezetek, sportolók, egyesületek és alapítványok igényelhetnek támogatást többek között kulturális és szabadidős programok, rendezvények szervezésére, kiadványok megjelentetésére, népviselet, örökségvédelmi és sportprojektek résztámogatására, de falugondnoki szolgálat biztosítására és egyházi ingatlanok karbantartására, restaurálására is.

Social Economy Start Up pályázat indul

Létrehozva: 2020. február 24.
Kovászna Megye Tanácsa közösen az Aktív Polgárság Erőforrás Központtal és a Szociális Innovációért Egyesülettel új gazdaságélénkítő európai uniós pályázatot indít útjára, 100 000 eurós támogatást nyerhet üzleti ötletével!

Răzvan Pascu: Székelyföld olyan szimbólum, amire mindenki büszke kell legyen

Răzvan Pascu: Székelyföld olyan szimbólum, amire mindenki büszke kell legyen

Létrehozva: 2020. február 23.
Háromszék turisztikai adottságait népszerűsítette a Kovászna Megye Turizmusáért Egyesület a 43. alkalommal megszervezett Romániai Turisztikai Vásáron (TTR), Bukarestben. A hétvégi rangos expón Kovászna, Hargita és Maros megye közös Székelyföld standon mutatták be a térség sokszínűségét.   

Regionális együttműködés jelenti a jövőt

Regionális együttműködés jelenti a jövőt

Létrehozva: 2020. február 20.
Stratégiai partnerség jellemzi Brassó és Kovászna együttműködését, hangsúlyozták csütörtökön sepsiszentgyörgyi közös sajtótájékoztatójukon a két megye elöljárói. Az eseményen a vidombáki reptér építéséről, a két megye közötti gyorsforgalmi útról, sepsiszentgyörgyi kerülőútról és a Brassó-Bákó autópályáról beszéltek. 

Kevesebb pénzből jól gazdálkodni

Kevesebb pénzből jól gazdálkodni

Létrehozva: 2020. február 19.
Jelentősen kisebb költségvetésből gazdálkodhat idén Kovászna Megye Tanácsa, a megszorítások elsősorban a működési részt érintik, derült