Itt vagy: » Hírek » 12 új orvos gyakornok érkezik

12 új orvos gyakornok érkezik

2011. december 21., szerda

Rezidens orvosokkal, többek közt onkológus és gyerekgyógyásszal is gazdagodik a Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház személyzete – erről döntött Kovászna Megye Tanács az év utolsó, rendes ülésén.

Rezidens orvosokkal, többek közt onkológus és gyerekgyógyásszal is gazdagodik a Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház személyzete – erről döntött Kovászna Megye Tanács az év utolsó, rendes ülésén.

Tamás Sándor, a megyei önkormányzat elnöke hangsúlyozta: amire a tanács döntése értelmében alkalmazott orvosok rezidensi korszaka véget ér, addigra már szolgálati lakást is igényelhetnek. András Nagy Róbert, az intézmény menedzsere arról számolt be, hogy a közlejövőben bővítik az onkológiai osztályt, így különösen nagy jelentőséggel bír az a tény, hogy a testület elfogadta a tisztségjegyzék módosítását. A tanács tagjai megtekintették a 13 milliárd régi lej értékű CT készüléket is, amely András Nagy Róbert szerint a régió legmodernebb ilyen jellegű készüléke.

A tanácsülést a gidófalvi és a bölönpataki gyerekek betlehemezése, kolindálása nyitotta: ezt követően a Kék Éjszakák koncertsorozat fellépői énekeltek.

A tanácsülésen minden napirendi pontot elfogadtak, azonban kisebb vita alakult ki az oltszemi speciális iskola státusát illetően. Az intézményt, amelyben 71 gyerekkel foglalkoznak a hatályos jogszabályok értelmében, menedzsment szinten át kell szervezni: önálló menedzsmenttel csak azok a hasonló jellegű iskolák rendelkezhetnek, amelyekben több mint 100 diák van. Tamás Sándor elmondta: „az iskolák átszervezésével nem csorbul az oktatáshoz való joga a gyerekeknek, mert csak az adminisztratív struktúrát szervezik át, az intézmény változatlan módon folytatja tevékenységét.”
Henning László megyei alelnök elmondta: a gyerekek, illetve a hat címzetes, illetve a húsz helyettesítő tanár ugyanúgy jár majd az iskolába, mint annak előtte, de az igazgató, a könyvelőnő és a titkárnő állása átalakul. Ezek a személyek más helyről kapják a fizetésüket, az igazgatóból aligazgató lesz. Henning kiemelte: az átszervezés következtében nyolc állást hoznak létre.
 

Hírek