Itt vagy: » Hírek » 550 éves Aldoboly

550 éves Aldoboly

2011. november 20., vasárnap

Aldoboly írásos említésének 550. évfordulóját ünnepelték a sepsiszéki faluban, vasárnap, november 20-án.

Aldoboly írásos említésének 550. évfordulóját ünnepelték a sepsiszéki faluban, vasárnap, november 20-án.

Az ünnepi esemény a református templomban istentisztelettel kezdődött, amelyet Benke János tiszteletes tartott. Az ünnepi igehirdetést követően Fodor Imre, Illyefalva polgármestere köszöntötte az egybegyűlteket hangsúlyozva, hogy a település életében fontos az ünneplés.

Az ünnepség keretében Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke megyezászlót ajándékozott a református közösségnek: „ez a 49. zászló, amelyet a megye templomaiban helyezünk el” – fogalmazott az önkormányzati vezetp. A tanácselnök ünnepi beszédében kitért arra, hogy „Aldoboly mindig is határtelepülés volt, hiszen Háromszék legszélsőbb csücskén, Barcaság határán fekszik. A földrajzi helyzet kihívást, de lehetőségeket is jelentett, hiszen valamikor vámos hely is volt. A Jeles Napok Háromszéken rendezvénysorozat keretében emlékezünk meg egyik legrégebbi településéről, Aldobolyról”.

Az ünnepség ezután az iskolában folytatódott, ahol a református nőegylet süteményei vidították a hangulatot. Később pedig a Kelekótya együttes fellépése szórakoztatta a kicsiket és a nagyokat egyaránt.
 

Hírek