Itt vagy: » Hírek » 60 év után új hidat építettek Orbaiteleken

60 év után új hidat építettek Orbaiteleken

2017. június 21., szerda

Június 21-én, csütörtökön szalagvágással hivatalosan is átadták a megyei és helyi önkormányzat képviselői azt a 100 ezer euró értékű hidat, amely Orbaitelek Szörcse felőli határában a Feketeügyet szeli át

Június 21-én, csütörtökön szalagvágással hivatalosan is átadták a megyei és helyi önkormányzat képviselői azt a 100 ezer euró értékű hidat, amely Orbaitelek Szörcse felőli határában a Feketeügyet szeli át.

Az orbaiteleki híd a közös munka és összefogás, a helyi, megyei és országos szintű együttműködés eredménye, hangsúlyozta Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke. „Segíteni csak az olyan embereken és közösségeken lehet, ahol van tenni akarás és önerő, ilyen Barátos község is. Jó ideje kicserélésre szorult a hetven évvel ezelőtt épített híd, így a Szörcse felőli több száz hektár területet a helyiek kitérő nélkül meg tudják közelíteni. Út, híd és kórház építésével bíztak meg minket az emberek. Az elmúlt időszakban ez volt az egyik legfontosabb feladatunk, hogy a megye területén lévő községi és megyei utakat, tönkrement hidakat újraépítsük és az egészségügyi rendszert talpra állítsuk. Az elmúlt néhány évben Barátos központjától Szörcse fele több lépésben sikerült aszfaltos utat építeni” – fogalmazott az elnök.

Tánczos Ferenc-Szabolcs, Barátos község polgármestere szerint az orbaiteleki és barátosi embereknek régi álma vált valóra a híd elkészítésével, mely létesítmény nélkül nehéz volt a munkavégzés, körülményes a közlekedés és a szállítás, nehezen létesült kapcsolat határrészek között. A 6 méter széles és 24 méter hosszú, biztonságos és időtálló híd kivitelezéséhez jó szándékra és együttes megmozdulásra volt szükség.

A jelenlegi híd elődjének az építését a hamarosan 90. évét betöltő Székely Ferenc, a barátosi néptanács akkori alelnöke kezdeményezte ’56-ban. Ferenc bácsi örömét fejezte ki az új létesítmény kapcsán, elmondta, annak idején cserefából, önerőből építették a hidat.

Az eseményen a barátosi Ferencz Ernő Református Fúvósegyesület működött közre, valamint Incze Hunor, orbaiteleki református lelkész áldotta meg az új hidat.

Hírek