Itt vagy: » Hírek » 90 új állást hoznak létre a kórházban

90 új állást hoznak létre a kórházban

2019. április 3., szerda

A sepsiszentgyörgyi Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórházban 90 új állást hoznak létre, erről a márciusi soros ülésen döntött Kovászna Megye Tanácsa. A létszámnövelést a folyamatosan bővülő tevékenység és az emelkedő esetszámok indokolják.

A sepsiszentgyörgyi Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórházban 90 új állást hoznak létre, erről a márciusi soros ülésen döntött Kovászna Megye Tanácsa. A létszámnövelést a folyamatosan bővülő tevékenység és az emelkedő esetszámok indokolják.

 „Az egészégügyi ellátás minősége és fejlesztése kiemelt prioritásunk, ebben nemcsak a berendezés, felszereltség játszik nagy szerepet, hanem meghatározó a kórház munkaközössége is. A megyei önkormányzat legnagyobb alárendelt intézménye a sepsiszentgyörgyi Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház, ahol közel ezren dolgoznak. A most elfogadott tanácshatározat eredményeképpen hozzávetőleg tíz százalékkal fogjuk növelni a személyzeti állományt, 90 új munkahelyet hozva létre. Ennek harmada a kibővülő sürgősségi osztály miatt szükséges, ugyanis európai uniós pályázatból korszerűsítjük ezt az osztályt, szétválasztjuk a gyerek és felnőtt sürgősségi ellátást, imagisztikai szolgálatot hozunk létre” – mondta el pénteken Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke, aki a Friss FM Rádió Vagány Vágány című műsorában beszélt a kórházi személyzet bővítéséről.

 „Az elmúlt években hozzávetőleg száz fiatal szakorvos érkezett hozzánk, folyamatosan keressük a frissen végzetteket, igyekszünk minél jobb körülményeket felkínálni, vonzóvá tenni a sepsiszentgyörgyi kórházat. Ugyanakkor nagy hiány mutatkozik az egészségügyi asszisztensek, ápolók terén is, sajnos nagyobb a fluktuáció a kelleténél, a fiatal végzős nővérek közül sokan választják a külföldi munkavállalást. Jelenleg 170 betöltetlen állásra várjuk a jelentkezőket. Az elmúlt tíz évben a Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház legtöbb osztálya megújult, korszerű berendezéseink vannak, a béremelésnek is köszönhetően jobb a hangulat, én bízom benne, hogy ezek a szakmák is vonzóak lesznek a fiatal végzősöknek” – tájékoztatott a téma kapcsán András-Nagy Róbert kórházmenedzser.

A legtöbb munkaerőt a felújítás és bővítés előtt álló sürgősségi osztályra keresik, itt 36 új állást hoznak létre, szakorvosokat, egészségügyi asszisztenseket és nővéreket is fognak alkalmazni. Továbbá, figyelembe véve, hogy az elmúlt három évben a műtétek száma 2000-rel nőtt, ugyanolyan fontos az elkövetkezőkben a műtőblokk és az intenzív terápia személyzetének jelentős bővítése is. Ugyanakkor a kórházban elindul az agyvérzések trombolízises kezelése is, amelyhez szintén személyzet szükséges. Az aneszteziológia és intenzív terápia osztályra összesen 26 szakorvost, egészségügyi asszisztenst, ápolót és betegkísérőt keresnek, az ideggyógyászatra 10, a tüdőgyógyászati osztályra 2 egészségügyi asszisztenst, míg a műtőkhöz 10 egészségügyi asszisztenst és 6 ápolót alkalmaznának.

A Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház álláshirdetéseit a www.spitfog.ro honlapon lehet követni.

Hírek