Itt vagy: » A megyéről » Külkapcsolatok » A sportban nincsenek nyelvi akadályok

A sportban nincsenek nyelvi akadályok

2010. augusztus 4., szerda

Kedden érkeztek haza a sepsiszentgyörgyi Iskolás Sportklub 12 junior kosárlabdásai, akik a Balaton melletti Alsóörsön táboroztak 12 francia és néhány veszprémi kosárlabdázó  fiatal társaságában.
 

Kedden érkeztek haza a sepsiszentgyörgyi Iskolás Sportklub 12 junior kosárlabdásai, akik a Balaton melletti Alsóörsön táboroztak 12 francia és néhány veszprémi kosárlabdázó  fiatal társaságában. A sporttábor a Maine-et-Loire-Kovászna-Veszprém megyék ifjúsági és sport együttműködés egyik legsikeresebb programjának a záró rendezvénye is volt egyben. Az elmúlt három évben közel 50 fiatal vett részt az angersi, árkosi és alsóörsi sporttáborokban, a barátságos mérkőzések pedig a  helyi csapatok  közel 40 kosárlabdázóját mozgatták meg.

A két naponta zajló mérkőzéseken túl, a sportolóknak igazi csapatépítő és lazító programokban is részük volt, és bátran állíthatjuk, hogy nemcsak a meccseken, de a bakonyi Sóbri Jóska Kalandparkban is büszkén álltak dobogóra székely fiataljaink. A tábor elején rögtönzött francia-magyar nyelvlecke csupán a kezdéshez való bátorságot adta meg, a kosárlabda szeretete, a tábori közös élmények, a kialakult barátságok egyértelmű jelét és biztatóját adták a jövőbeni hasonló programok szervezésének.

 

Hisszük, hogy az ilyen jellegű programok a valós, értékorientált és eredményes együttműködés lényegéről szólnak, és azokat a fiatalokat célozzák meg, akik továbbviszik és fejlesztik ezeket a kapcsolatokat, hiszen ők azok akik a legtöbbet nyerhetnek a jövőben belőle. És mi sem jobb bizonyíték erre, mint az egyik közösségi oldalra feltett alábbi csoportkép, amelyet az egyik résztvevő egyszerűen: „életem egyik legjobb heté“-nek titulált.
 

Hírek