Itt vagy: » Hírek » Átadták az oltszemi maratonhajtó pályát

Átadták az oltszemi maratonhajtó pályát

2017. július 9., vasárnap

Az országos kettesfogathajtó versenyen részt vett 18 fogat díszfelvonulásával ért véget a Bodok napokkal egybekötött rendezvény, amelyen hivatalosan is átadták az oltszemi kezelőközpont melletti maratonhajtó pályát

 


Az országos kettesfogathajtó versenyen részt vett 18 fogat díszfelvonulásával ért véget a Bodok napokkal egybekötött rendezvény, amelyen hivatalosan is átadták az oltszemi kezelőközpont melletti maratonhajtó pályát.

A július 7-9. között a bodoki önkormányzat, Kovászna Megye Tanácsa és a Román Lovas Szövetség által szervezett eseményen színvonalas lovasparádét, díjhajtást, maraton és akadályhajtást láthattak az érdeklődők.

A pálya átadásán Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke kihangsúlyozta, évekkel ezelőtt dr. Kelemen Attila, a Román Lovas Szövetség első elnökének a fejében született meg a pályaépítés gondolata, amely főként Fodor István kitartó munkáját dicséri. „Megtettük a legnehezebb első lépéseket, ettől kezdve a szakma kezében van a pálya fejlesztésének sorsa. Nemcsak romániai, hanem nemzetközi és világbajnokságot is szeretnénk szervezni a pályán. Megteszünk mindent annak érdekében, hogy a jó szakmai ötleteket támogassuk és kivitelezzük. Szívesen fogadjuk az újabb kihívásokat”— fogalmazott az elnök.

Az esemény résztvevői megemlékeztek a romániai fogatsport támogatójáról, Tóth Ferencről, aki a szentkatolnai állami gazdaság igazgatójaként a 90-es évek elején az általa épített pályán lehetővé tette a sportág gyakorlását.

Dr. Kelemen Attila, nemzetközi versenybíró, a zsűri elnökeként elmondta, nagy öröm ilyen helyen fogathajtó versenyt szervezni, ahol ennyi akarás tapasztalható, és amelynek eredményeképpen olyan pálya jött létre, amely Európa és világszinten is megállja a helyét. „Az elmúlt 27 évben legalább harmincan ígérték meg, hogy egyedi pályát építenek, ebből Bodok lett az első. Örülök, hogy Székelyföld, a nemzetközi szabály értelmében C kategóriának nevezett csoportban is fölzárkózik.”    

Fodor István, Bodok község polgármestere megelégedetten nyugtázta, a maratonhajtó pálya igazi közösségi munka eredménye, amely megfizethetetlen, ebből is látszik, hogy a község lakói magukénak érezték a feladatot. Hozzátette: „Örülök, hogy sikeres és színvonalas rendezvényt hoztunk tető alá a szakma legjobbjaival, tovább víve községünk és egész Háromszék hírnevét.”

A versenyen 18 fogat vett részt, az összetett versenyt a gyergyóalfalusi Pál Attila nyerte, a második és harmadik helyen a kökösi Lipicai Lovasklub versenyzője, Bartha Eduárd végzett, a benevezett két fogatával.

 

Hírek