Itt vagy: » Hírek » Barbeque hétvége Sepsiszentgyörgyön

Barbeque hétvége Sepsiszentgyörgyön

2018. június 4., hétfő

Igazi gasztronómiai különlegességek, minőségi termékek, helyi ízek kavalkádja, családi programok sokasága és koncertek várják az érdeklődőket a június második hétvégéjén Sepsiszentgyörgy központjában zajló I. Transylvanian BBQ Festival és AgroFeszten.

Igazi gasztronómiai különlegességek, minőségi termékek, helyi ízek kavalkádja, családi programok sokasága és koncertek várják az érdeklődőket a június második hétvégéjén Sepsiszentgyörgy központjában zajló I. Transylvanian BBQ Festival és AgroFeszten.

Különlegest, hagyományteremtőt, és minőségi szórakozási lehetőséget biztosítani, ez a célja az országszerte egyedinek számító barbecue fesztiválnak, melyre nemcsak a megye és a szomszédos régiók lakóit, hanem turistákat is várnak a szervezők. Fontos szempont volt az is, hogy a rendezvényen teret adjanak a helyi és belföldi, román és magyar közösséget is megszólító zenekaroknak.

Az esemény június 8-án, pénteken veszi kezdetét 14 órától, amikor is bárki belekóstolhat a BBQ készítés fortélyaiba az Indivino Wine&BBQ bárban Falvai János, és Horváth Zsolt, séfek vezetésével megtartott bemutatón, majd 17 órától a főtéri színpadon a Román Csendőrség Fúvószenekarának előadását hallgathatják meg az érdeklődők, az esti órákban pedig a Manó&Friends, valamint az elektro-folk zenét játszó magyarországi Holdviola zenekar ad koncertet.

Szombaton a fesztivál egyik kiemelt pillanatának, az idén 50 éves Sepsiszentgyörgyi Művészeti és Népiskola év végi ünnepi műsorának lehetnek részesei a kikapcsolódni vágyók. A jeles évforduló tiszteletére számos, színes programmal készül az intézmény. Az eseményre Tüzes Csilla tanítványai jazzbalett programmal készülnek, míg Éltes Áron, Kelemen Szilárd, Könczei Csaba, Gáspár Csaba, Ráduly Zsófia, Ticușan János, Musáth Gyula diákjai számos hangszert szólaltatnak meg, valamint színpadra lépnek Szilágyi Herbert-Zsolt ének szakos tanítványai is. A műsorban külön színfoltot jelentenek a Rodica Boieru, Daniel Neagoe által felkészített gyerekek, akik román néptáncokat mutatnak be, de fellép a Művészeti és Népiskola két zenekara is, a Lunar Acoustic és a SPAM! együttes is.

Ezt követően pedig 17 órától kezdetét veszi a BBQ verseny, a csapatok nekilátnak a több órás megmérettetésnek. Ez idő alatt, 18 órától a színpadon fellép a Moldovai Köztársaságból érkező VATRA néptáncegyüttes, 20 órától a blues és rock zenét játszó kézdivásárhelyi Exit Rock Band zenekar, a programot pedig 21 órától a román popzene egyik sztárja Anda Adam zárja koncertjével.

Vasárnap családi rendezvényre várják a kicsiket és nagyokat, az AgroSic Közösségek Közti Társulás által rendezett AgroFeszten. Az elmúlt két év nagy sikerű eseményei nyomán – az étfalvi fúvószenekar felvonulását és a negyedik alkalommal megszervezett Veterán Mezőgazdászok Találkozóját követően – idén is egész napos programokkal várják az állatbarátokat. Lesz állatsimogató, az érdeklődők megismerhetik, hogy milyen az élet az esztenán, betekintést nyerhetnek a juhsajt készítés fortélyaiba, megtudhatják, hogyan történik a szarvasmarha gondozása, a gyerekek kipróbálhatják a traktorvezetést, de bemutatják a tehénfejési módokat és lesz tejkóstoló, valamint kutya ügyességi bemutató is. A délutáni órákban sor kerül a kicsik által, a Kedvenc háziállatom rajzversenyre beküldött pályamunkák díjazására.

A vasárnap esti szórakoztató műsorok között szerepel a Mesehetes zenekar koncertje, 19:30 – 20:00 között I. Transylvanian BBQ verseny díjazása, a programsorozat a Koszika & The HotShots zenekar koncertjével ér véget.

A Transylvanian BBQ Festival és AgroFeszt a Kovászna Megye Tanácsa, az AgroSic Közösségek Közti Társulás, a Kovászna Megye Turizmusáért Egyesület, és az INdiVINO Wine & BBQ szervezésében, valamint Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala, a Sepsiszentgyörgyi Művészeti és Népiskola, a Kovászna Megyei Művelődési Központ, illetve a Kovászna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara partnerségében valósul meg.

Hírek