Itt vagy: » Hírek » Dan Tanasă ellen döntött a Táblabíróság - Elfogadták a megyei önkormányzat fellebbezését

Dan Tanasă ellen döntött a Táblabíróság - Elfogadták a megyei önkormányzat fellebbezését

2018. június 30., szombat

Végérvényesen lezárult a Megyeháza feliratért indított per, amelyet a Dan Tanasă által vezetett Méltóságért Európában Polgári Egyesület (ADEC) indított Tamás Sándor és Kovászna Megye Tanácsa ellen.

Végérvényesen lezárult a Megyeháza feliratért indított per, amelyet a Dan Tanasă által vezetett Méltóságért Európában Polgári Egyesület (ADEC) indított Tamás Sándor és Kovászna Megye Tanácsa ellen.

Fontos döntés született, hiszen nem kell az államkasszába temérdek pénzt befizetnem, ugyanakkor elégtétel is, hogy az igazságszolgáltatás nem teljes mértékben a Dan Tanasă által képviselt, láthatatlan rendszer kiszolgálója. Egyelőre levesszük a Palat Administrativ / Közigazgatási Palota feliratot, hiszen az nem az intézmény hivatalos megnevezése, tehát nem kötelező felirat. Az elkövetkezőkben szeretnénk a megyei önkormányzat épületének homlokzatát átalakítani” – emelte ki Tamás Sándor a döntés kapcsán.

Dan Tanasă az ügyeletes jelentgető, legutóbb a bálványosi nemzetközi konferencián viselte ki magát, folyamatosan talál olyan témát, amely miatt évekig járjuk a bíróságot, igazunkat képviselve. Egy olyan láthatatlan rendszer része, amely következetesen közösségünk ellen dolgozik. Ő Székelyföld gyarmatosítási kísérletének látható képviselője. De meggyőződésem, hogy soha nem a számbeli többség, hanem azok nyernek, akik szeretik szülőföldjüket. Ez a különbség köztünk és az egyébként sepsiszentgyörgyi származású Dan Tanasă között, hogy mi szeretjük szülőföldünket, ő meg gyűlöli Székelyföldet és az itt élő embereket” – fogalmazott a tanácselnök, megjegyezve, hogy Dan Tanasă rendszeresen feljelenti nemcsak Kovászna Megye Tanácsát, hanem Székelyföld többi helyi és megyei önkormányzatát, terhelve ezáltal a tanácsokat, de a törvényszékeket is.  Az elmúlt tíz évben Kovászna Megye Tanácsához közel kétszáz kérést vagy közigazgatási panaszt fogalmazott meg, 15 pert akasztott a megyei önkormányzat nyakába.

A Brassói Táblabíróság elfogadta a megyei önkormányzat fellebbezését, amelyben kérik, hogy utasítsák el az ADEC keresetét arra vonatkozóan, hogy pénzbírságot szabjanak ki a Megyeháza feliratért. Mint ismeretes, 2016-ban az egyesület azért jelentette fel az önkormányzatot, mert szerintük a Megyeháza nem a Palat Administrativ magyar nyelvű megfelelője. A bíróság alapfokon az egyesületnek adott igazat és arra utasította Kovászna Megye Tanácsát, hogy cserélje ki a magyar nyelvű feliratot. Miután az önkormányzat nem vette le a táblát, Dan Tanasă ismét feljelentést tett, azt kérve, hogy bírságolják meg Kovászna Megye Tanácsának elnökét, mert a bírósági végzést nem hajtotta végre. Ezt a kérést a Kovászna Megyei Törvényszék elfogadta és súlyos pénzbírságot szabott ki Tamás Sándornak, aki az országos minimálbér 20 százalékának megfelelő összeget, 380 lejt kellett volna befizetnie minden napra a késésért. A megyei önkormányzat így 2018. április 6-án kitette a Palat Adminstrativ / Közigazgatási Palota feliratot, hogy elkerülje a pénzbírság kifizetését, majd fellebbezést nyújtott be. Június 26-án hozott a Brassói Táblabíróság végleges döntést az ügyről, hogy a fellebbezést elfogadja és okafogyottá vált a per tárgya, így ezzel végérvényesen lezárult az ügy.

 

Hírek