Itt vagy: » Sajtószoba » Hírek » Elismerik a háromszéki turisztikai szereplők munkáját - Visit Covasna Gála részleteit ismertették

Elismerik a háromszéki turisztikai szereplők munkáját - Visit Covasna Gála részleteit ismertették

2019. február 19., kedd

2019. március 21-én, a Visit Covasna Gálán díjazza a megyei idegenforgalmi szereplőket a Kovászna Megye Turizmusáért Egyesülete, Kovászna Megye Tanácsa és a Kovászna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara. Mától március 4-ig bárki jelölheti kedvencét a 18 kategória valamelyikében a www.gala.visitcovasna.com honlapon.

2019. március 21-én, a Visit Covasna Gálán díjazza a megyei idegenforgalmi szereplőket a Kovászna Megye Turizmusáért Egyesülete, Kovászna Megye Tanácsa és a Kovászna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara. Mától március 4-ig bárki jelölheti kedvencét a 18 kategória valamelyikében a www.gala.visitcovasna.com honlapon.

A sepsiszentgyörgyi Fidelitas szálloda konferenciatermében sorra kerülő esemény célja a Kovászna megyei idegenforgalmi szereplők, turisztikai szolgáltatást nyújtó egységek, illetve a turizmus valamely ágazatában tevékenykedő személyek díjazása, értékelve ezáltal a térség turisztikai vonzerejének és színvonalának növelésében vállalt munkájukat.

„Hagyományt szeretnénk teremteni az eseményből és erős közösséggé formálni az idegenforgalomban résztvevőket. A megyei önkormányzat kezdeményezésére idéntől hangsúlyosan odafigyelünk erre” – emelte ki Grüman Róbert, Kovászna Megye Tanácsának alelnöke a kedden tartott sajtótájékoztatón. Hozzátette: a turizmusnak erős gazdasági lecsapódása van. Az infrastrukturális beruházások jelentősen hozzájárulnak a turisták idevonzásához, ebben lesz majd nagy szerepe a kivitelezés alatt álló dél-erdélyi autópályának és a vidombáki reptérnek, amelyek a jövőben jelentősen segítik az idegenforgalom növekedését.

Edler András György, a Kovászna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke a tavalyi statisztikai adatokat ismertetve elmondta, Kovászna megyében közel 30 millió eurós forgalmat bonyolított le az a 300 cég, illetve körülbelül 100 engedéllyel rendelkező fizikai személy, aki a turizmusban tevékenykedik. „Több éve közösen gondolkodunk a megyei önkormányzattal és a turisztikai egyesülettel a turizmus és a háromszéki gazdaság fejlesztésében, valamint a Potsa Terv – Kovászna Megye Fejlesztési Stratégiájának megvalósításában. Az eredmények biztatóak, ezért is fektetünk nagy hangsúlyt a turizmusra, és arra, hogy az ágazatban dolgozók megerősítést kapjanak. Erre kiváló alkalom a gála, ami remélem, évről-évre egyre nagyobb ünneppé növi ki magát” – fogalmazott Edler.  

László Endre, Kovászna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara alelnöke elmondta, a turisták számának és a vendégéjszakák számának növekedésében nagy szerepe van a térségben felhasznált vakációs jegyeknek. Az utazási irodák szövetségének adatai szerint 2018-ban 250 millió euróra adtak ki Romániában ilyen típusú jegyet, ami 9-szer több mint 2017-ben. „Hittem a vakációs jegyek erejében, hiszen óriási belföldi idegenforgalmi hatást generált.” A gála kapcsán kifejtette, ahhoz, hogy minőségi fejlődés legyen, jutalmazni kell, és ki kell emelni azokat a személyeket, akik hozzájárulnak a turizmus színvonalas működéséhez. Fontos kiemelni azokat a háttérben dolgozó hősöket is, akiket nem látunk.

Kovászna város a leglátogatottabb települése a megyének. Gyerő József, Kovászna polgármestere ennek hatásáról számolt be az eseményen. Elmondta, változnak a turisták igényei és a szolgáltatások minősége, kínálata egyaránt. Ebben önkormányzatként jelentős szerepet vállalnak, igyekeznek felzárkózni az elvárásoknak megfelelően, pályázati pénzből, helyi költségvetésből egyaránt jelentős infrastrukturális beruházásokat eszközöltek a város területén. Ennek hatására is több új magánberuházás indult el, valamint hamarosan egy újabb 4*-os szállodát nyitnak majd meg.

A kategóriák nyerteseit közönségszavazás és kilenctagú szakmai zsűri dönti el. A szavazás az esemény weboldalán zajlik a benevezés lezárását követően március 5-17. között. A nyerteseket pedig március 21-én, csütörtökön, a 17 órától kezdődő gálán díjazzák a sepsiszentgyörgyi Fidelitas szálloda konferenciatermében.

Hírek