Itt vagy: » Hírek » Erdővidék kiemelt turisztikai célpont

Erdővidék kiemelt turisztikai célpont

2017. június 26., hétfő

A Kovászna Megye Turizmusáért Egyesületének meghívására a napokban újabb bukaresti bloggerek, televíziós műsorvezetők, a román celebvilág ismert szereplői látogattak a „Kúriák földjére”

A Kovászna Megye Turizmusáért Egyesületének meghívására a napokban újabb bukaresti bloggerek, televíziós műsorvezetők, a román celebvilág ismert szereplői látogattak a „Kúriák földjére”. Az információs kirándulás során ezúttal Erdővidék, Zalánpatak és Sepsiszentgyörgy nevezetességeivel ismerkedtek meg. Kézműves tevékenységek, túrázás, kúrialátogatás szerepelt a programban, a székely hagyományok mellett megismerkedtek a jellegzetes gasztronómiával is.

Grüman Róbert, Kovászna Megye Tanácsának alelnöke úgy véli, a 2015-ben elindított népszerűsítő kampány eredményeit már érzékelik a helyi, turisztikával foglalkozó vállalkozások. „Statisztikák bizonyítják, hogy ez a promováló tevékenység nemcsak országszinten tette ismertté vidékünket, hanem jelentősen nőtt a térségünkbe érkező turisták száma is. Idén a Turizmus Éve van Háromszéken, amelynek része a bukaresti bloggerek, újságírók és hírességek vendégül látása. Örülünk, hogy az olaszteleki Daniel-kastély után a nemrég felújított és átadott miklósvári Kálnoky-kastéllyal újabb turisztikai gyöngyszem várja Erdővidéken a megyébe látogató turistákat, ezzel is erősítve azt a tényt, hogy Háromszék a „Kúriák földje” – hangsúlyozta az alelnök.

Szabó István, a miklósvári Kálnoky Vendégház menedzsere elmondta: „az információs kirándulás ideális alkalmat teremtett számunkra ahhoz, hogy kapcsolatba lépjünk a bukaresti véleményformálókkal, hogy ismerhessük nézőpontjukat, bemutatva az új miklósvári kulturális turisztikai látnivalókat: az Erdélyi élet múzeumát, a Kálnoky-kastélyt, valamint a walesi herceg zalánpataki házait. Úgy érzem, jó lehetőség volt, hogy Erdővidék idegenforgalmi potenciáljáról teljesebb kép alakulhasson ki”

                                                                                               

A Háromszékre először látogató Andrei Nourescu (www.nourescu.ro) blogger tapasztalatairól a következőképpen fogalmazott: „elcsodálkoztam, hogy mennyire szép és érintetlen ez a térség. Az ország egyik legszebb régiója. Nagyon tetszik, hogy a fejlesztések során figyelembe veszik a hagyományok ápolását és megtartják a specifikus tárgyak, régi házak és kastélyok jellegét. Zalánpatak egy igazi paradicsom, mintha a svájci dombokat látnánk, elbűvölő a miklósvári Kálnoky-kastély, ugyanakkor csak ajánlani tudom a specifikus helyi ételeket”. A blogger szerint az benedekmezői lovas központ és a bölöni fürdő is az eredetiségről árulkodik.

Az információs kiránduláson olyan személyek vettek részt, mint Luminita Malanca (www.luminitamalanca.ro) és Laura Antonov (www.lachicboutique.ro) életmód bloggerek, Bianca Sterie (www.alistmagazine.ro) szakújságíró, Liana Popa (www.Avetisiperoz.ro) divatblogger, Simona Stănescu (www.lipa-lipa.ro) vlogger, Andrei Nourescu (http://nourescu.ro) sportújságíró és blogger, Victor Kapra (http://www.victorkapra.ro) újságíró és blogger, Anca Serea műsorvezető și Adi Sina (http://www.voios.ro) énekes, dalszerző, Andreea Dociu (https://www.youtube.com/channel/UCcits1x2QJhJppHvOsRjYbA) színésznő és vlogger.

 

Hírek