Itt vagy: » Hírek » Grafikai Szemle I. Székelyföldi Grafikai Biennálé

Grafikai Szemle I. Székelyföldi Grafikai Biennálé

2010. március 3., szerda

Hargita, Kovászna és Maros megyék Tanácsai, valamint a Kovászna Megyei Művelődési Központ és Hargita Megye Tanácsának Gyergyószárhegyi Kulturális és Művészeti Központja meghirdeti az I. Székelyföldi Grafikai Biennálé pályázati felhívását hagyományos és kísérleti grafika kategóriákban. Az adatlap és a pályázati felhívás letölthető a  www.grafikaiszemle.ro weboldalon (adatlapok és egyéb információk igényelhetőek a grafiakaiszemle@yahoo.com e-mail címen is).  http://www.grafikaiszemle.ro

Hargita, Kovászna és Maros megyék Tanácsai, valamint a Kovászna Megyei Művelődési Központ és Hargita Megye Tanácsának Gyergyószárhegyi Kulturális és Művészeti Központja meghirdeti az I. Székelyföldi Grafikai Biennálé pályázati felhívását hagyományos és kísérleti grafika kategóriákban. Az adatlap és a pályázati felhívás letölthető a  www.grafikaiszemle.ro weboldalon (adatlapok és egyéb információk igényelhetőek a grafikaiszemle[kukac]yahoo.com e-mail címen is).

A pályázók köre: romániai, magyarországi vagy más határon túli hivatásos képzőművész és képzőművészeti egyetemi hallgató, aki a pályázati kiírásban foglalt szabályzatnak megfelel. A munkák beküldésének határideje 2010. április 18., a kiírásban szereplő feltételek betartásával. A beküldési cím: Centrul Cultural şi de Arte Lăzarea, str. Aleea Bastionului nr. 67, cod poştal 537135 – Lăzarea, jud. Harghita, România.

A biennálé  célja:

  • Régióbeli és kortárs grafika promoválása és bemutatása;
  • A kortárs grafikai törekvések ismertetése és a régió grafikai törekvésinek bekapcsolása a nemzetközi trendekbe;
  • A kortárs grafika irányvonalainak ismertetése a műkedvelő közönséggel; 
  • A régió képzőművészetének fellendítése az alkotók ösztönzése által.   

     Az I. Székelyföldi Grafikai Biennálé hiánypótló szerepet tölt be, mivel a régióban még nem volt példa ilyen jellegű rendezvényre.

A biennálé díjainak alapítói: 

  • Hargita Megye Tanácsa - 1000 EU értékben
  • Kovászna Megye Tanácsa - 1000 EU értékben
  • Maros Megye Tanácsa  - 1000 EU értékben
  • Vegyépszer ZRt - 2000 EU értékben

Hírek