Itt vagy: » Hírek » HáromszÉKünk - Értékbemutató Kiállítás és Majális

HáromszÉKünk - Értékbemutató Kiállítás és Majális

2010. május 1., szombat

A Kovászna Megyei Művelődési Központ 2010. május 1-jén ismételten megszervezi az Óriáspince-tetőn az immár hagyományossá vált HáromszÉKünk nevet viselő rendezvényt, a Kovászna megyei településeket bemutató kézműves vásárt és szekértábort.

A Kovászna Megyei Művelődési Központ 2010. május 1-jén ismételten megszervezi az Óriáspince-tetőn az immár hagyományossá vált HáromszÉKünk nevet viselő rendezvényt, a Kovászna megyei településeket bemutató kézműves vásárt és szekértábort. A megyei szintű esemény célja a Kovászna megyei települések értékeinek a bemutatása és széles körű megismertetése.

Az esemény fő programpontja a kézműves mesterségek bemutatója és a szekértábor, melynek keretében minden település egy - egy hagyományos (ráfos) szekér által képviselteti magát, amelyet mintegy kiállító felületként használva bemutatásra kerül a település és ennek értékei kiadványokon, képeken, különböző kézműves és más jellegű tárgyakon, alkotásokon és „ízeken” keresztül. Idén is versenghetnek a kiállítók a legötletesebben bemutatott település címért és látni lehet majd a tavalyi nyertes, Gelence díját, a települést bemutató értéktérképet. A program során a települések küldötteinek lehetőségük adódik, hogy röviden, maximum 5 percben bemutassák településüket a nagyközönségnek, amelyre 17 órától kerül sor. Idén a résztvevő településeknek egy pityókából készült főételt is be kell mutatniuk, melyet helyben kell elkészíteni.

A  program összeállításakor figyelembe vették a május 1-i dátumot is, és arra törekedtek, hogy a rendezvény az eddigi értékek mellett egy új színt is kapjon. A szekértábor és kézműves vásár mellett a nap folyamán további közművelődési programokkal, koncertekkel, néptánc előadásokkal, gyermek-, ifjúsági és családi vetélkedőkkel szeretnének igazi majális hangulatot varázsolni. A megyei szintű rendezvényt a kecskeméti Bohém Ragtime Jazz Band koncertjével, tűztánc bemutatóval, valamint az immár hagyományossá vált tábortűzzel zárják. A rendezvény 13.00 órától 23.00 óráig tart.

 

Program:

13:00 Térzene: Rétyi Kováts András Fúvósegyesület Zenekara 

13:10 Rendezvénymegnyitó

  • Szekértábor
  • Kézműves kiállítás és vásár
  • Játszóház
  • Vetélkedők, játékok (Bodvaj Egyesület, Kisbacon)
  • Fotó piknik
  • Anyák napi ajándékkészítés

14.00 Nagyajtai citerazenekar

14.30 Gyerekelőadás: Kelekótya Együttes

15.30 Perkő Néptánc Együttes

15.30-17.00 Családi vetélkedő

16.00 Rétyi Kováts András Fúvósegyesület Zenekara

16.30 Clubul Elevilor din Întorsura Buzăului, Formaţia Youvenis

17.00 Díjátadás a tavalyi vetélkedő nyertesének - Gelence

17.10 Települések bemutatkozója, vetélkedője

19.00 Százlábú Néptánc Együttes

20.00 Bohém Ragtime Jazz Band koncert

21.30 Tűztánc, tábortűz

Hírek