Itt vagy: » Hírek » Idén is kapnak iskolatáska csomagot az előkészítősök

Idén is kapnak iskolatáska csomagot az előkészítősök

2021. augusztus 31., kedd

Kovászna Megye Tanácsa Iskolatáska programja révén 2178 előkészítős kisdiáknak biztosít tanfelszereléssel ellátott iskolatáskát a 2021-2022-es tanévre. A csomag ez alkalommal is külön lányoknak és külön fiúknak szóló, névcédulával ellátott minőségi iskolatáskát, grafit és színes ceruzát, tolltartót, szendvicses dobozt és kulacsot tartalmaz.

 

„Minden tanév elején az előző évek tapasztalataira hagyatkozva, valamint a pedagógusok, szülők és gyerekek igényeit szem előtt tartva állítjuk össze az iskolatáska csomagot. Ennek értelmében idén az ajándék annyiban változott, hogy az üzenőfüzet helyett kulacsot biztosítunk. Hiszem, hogy ez alkalommal is nagy örömet szerzünk azoknak a kisdiákoknak, akik a számok és betűk világának megismerése előtt állnak. A 2013-ban elindított családtámogató program révén a megyei önkormányzat eddig több mint 17 ezer háromszéki tanulónak biztosított hasznos tanfelszereléssel ellátott iskolatáskát. Ebben az évben 160 ezer lejt különítettünk el erre a célra. Egy csomag értéke 72 lej” – fogalmazott Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke.

Az elnök hozzátette, bízik abban, hogy a koronavírus-járvány nem nehezíti meg az iskolakezdést, melyet nem a bizonytalanság, hanem a jókedv és tervezés jellemez majd. Az iskolatáskák átadására a hagyományokhoz híven a tanévkezdés hetén kerül sor megyeszerte.

Hírek