Itt vagy: » Hírek » Kézdivásárhelyre várnak

Kézdivásárhelyre várnak

2011. október 21., péntek

„Abban, hogy a kézdivásárhelyi Céhtörténeti Múzeum színvonalas kulturális intézmény lett, meghatározó szerepe van az intézmény alapítójának, majd későbbi igazgatójának, Incze Lászlónak.

„Abban, hogy a kézdivásárhelyi Céhtörténeti Múzeum színvonalas kulturális intézmény lett, meghatározó szerepe van az intézmény alapítójának, majd későbbi igazgatójának, Incze Lászlónak. A néhány éve elhunyt szakember komoly múzeumot hagyott a városra, éppen ezért én magam is aláírtam az Incze László Baráti Kör kezdeményezését, hogy az intézmény felvehesse hajdani vezetőjének nevét” – közölte Tamás Sándor.

Mint ismeretes, az Incze László Baráti Kör interneten és nyomtatott formában is gyűjtötte az aláírásokat annak érdekében, hogy a kézdivásárhelyi múzeum felvehesse Incze László nevét. Mára több mint 4 500 aláírás gyűlt össze és elkezdődött a névváltoztatáshoz szükséges adminisztrációs folyamat is. Kovászna Megye Tanácsának nevében Tamás Sándor megyei önkormányzati elnök, felkérte a kézdivásárhelyi tanácsot, hogy a következő tanácsülés alkalmával támogassák a névváltoztatási kezdeményezést. Ahhoz, hogy az intézmény az Incze László Céhtörténeti Múzeum nevet viselhesse szükséges, hogy az adott település, jelen esetben Kézdivásárhely önkormányzata is támogassa a kezdeményezést.
 

Hírek