Itt vagy: » Hírek » Közösségépítés a cél – Civil és egyházi pályázatok

Közösségépítés a cél – Civil és egyházi pályázatok

2024. április 26., péntek

Elbírálták a Kovászna Megye Tanácsához beérkező civil és egyházi pályázatokat, a nyertesek listáját a csütörtöki tanácsülésen fogadták el. A megyei önkormányzat februárban hirdette meg a civil szervezeteknek és az egyházközségeknek szóló pályázatokat. Ebben az évben is nyolc kategóriában lehet pályázni, továbbra is kiemelt támogatást kapott a táboroztatás, illetve előnyt jelentettek a népviselet beszerzését célzó programok.

„Nagy az érdeklődés a pályázataink iránt, éppen ezért idéntől egy szervezet legtöbb két programmal jelentkezhetett, így is 549 pályázat érkezett be, ennek 82 százalékát tudjuk támogatni. Finanszírozást kap 136 szabadidős, 96 művelődési, 135 egyházi, 44 sport, 36 ifjúsági pályázat, összesen 447 projekt” – ismertette Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke.

„Székely Ruházati Alapunknak köszönhetően egyre több olyan együttes van, amelynek van szépen kivitelezett népviselete, idén is 18 ilyen témájú pályázatot finanszírozunk, 6 könyv kinyomtatását, 3 szobor felállítását támogatjuk. Fontosnak tartjuk a lovas kultúra ápolását, 14 ilyen típusú programot finanszírozunk, 13 természetvédelemmel foglalkozó pályázatot fogadtunk el. A táboroztatás nemcsak a szabadidő hasznos eltöltését jelenti, hanem fontos közösségépítő szereppel bír, idén is kiemelten támogatjuk, összesen 57 tábor szervezését finanszírozzuk” – részletezte Tamás Sándor.

Idén a megyei önkormányzat 3,2 millió lejes keretösszeget határozott meg erre a célra: 2 milliót egyházaknak, 400-400 ezer lejt kulturális és szabadidős programokra, 200-200 ezer lejt sport és ifjúsági tevékenységek finanszírozására fordítanak. Ebben az évben április 29-e és december 5-e között megvalósuló programokkal lehetett pályázni.

A nyertes pályázatok listája elérhető a megyei tanács honlapján.

Hírek