Itt vagy: » Hírek » Különleges karácsonyvárás a megyei tanácsnál

Különleges karácsonyvárás a megyei tanácsnál

2021. december 2., csütörtök

Felgyúlt az első adventi fény Kovászna Megye Tanácsának ablakában. Az élő adventi kalendárium révén december 1-jétől kezdődően egészen 24-ig minden nap 17 órakor ünneplőbe öltözik a megyei önkormányzat épülete.

 „Különlegesebbé szeretnénk tenni az adventi várakozást. Huszonnégy napon át minden délután „kinyílik” egy feldíszített és kivilágított ablak a megyei önkormányzat főtérre néző épületén, szenteste pedig a fények együtt világítanak majd. Kovászna Megye Tanácsánál évek óta hagyomány, hogy munkatársainkkal közösen köszöntjük az ünnepet a feldíszített karácsonyfa körül. Sajnos a világjárvány az ilyen meghitt pillanatokat is elveszi a közösségektől. A klasszikus adventi naptár újragondolt változatával azonban igyekszünk kicsit kilépni az intézmény falai közül, hogy a munkatársaink mellett az arra járók szívét is megörvendeztessük” – részletezte Tamás Sándor, megyei tanácselnök a kezdeményezés kapcsán.

Idén Háromszék számos települése bekapcsolódott a Magyarországon már évek óta meghonosodott élő vagy más nevén világító adventi kalendárium programhoz, ily módon is készülve az ünnepre.

Hírek