Itt vagy: » A megyéről » Külkapcsolatok » Kultúra, hagyomány, örökségvédelem - VI. Nemzetközi Limes Tábor

Kultúra, hagyomány, örökségvédelem - VI. Nemzetközi Limes Tábor

2010. július 14., szerda

A testvérmegyei Baranyában, Dunaszekcső és Dunafalva településeken az idén hatodik alkalommal kerül megrendezésre a Nemzetközi Limes Tábor, ahová negyedik éve utaznak ki háromszéki diákok.

A testvérmegyei Baranyában, Dunaszekcső és Dunafalva településeken az idén hatodik alkalommal kerül megrendezésre a Nemzetközi Limes Tábor, ahová negyedik éve utaznak ki háromszéki diákok. A rendezvény célja népszerűsíteni a régészeti, kulturális és természeti örökség védelmét, így segítve elő a római limes magyarországi szakaszának világörökségi helyszínné válását. A táborban a résztvevők korhű jelmezeket viselnek, római kori étkeket kóstolnak, és részt vesznek az Ókori Kalandtúra állomásain. Az idén a Baróti Szabó Dávid Iskolaközpont 10 diákja vesz részt a július 13-18 közötti zajló táborban.

A Kiss Ildikó tanárnő vezette csapat 1 nappal korábban indult útnak, hogy Pécsett, az Európai Kulturális Főváros programjaiból is ízelítőt kaphassanak. A háromszéki diákok részvétele a Kovászna-Baranya megyék közötti együttműködés keretében valósul meg, a megyebeli csapat ottlétét a testvérmegyei önkormányzat állja, míg a kiutazási költségeket Kovászna Megye Tanácsa támogatja.

 

Hírek