Itt vagy: » Hírek » Még több pénz a sportra

Még több pénz a sportra

2017. október 16., hétfő

Elkészült a sportprogramok finanszírozási feltételeire, követelményeire és módszertanára vonatkozó megyei szabályzat, amelyet Kovászna Megye Tanácsa hétfői rendkívüli ülésén fogadott el, ami azt jelenti, hogy kiírhatják az élsport támogatására szánt pályázatot

Elkészült a sportprogramok finanszírozási feltételeire, követelményeire és módszertanára vonatkozó megyei szabályzat, amelyet Kovászna Megye Tanácsa hétfői rendkívüli ülésén fogadott el, ami azt jelenti, hogy kiírhatják az élsport támogatására szánt pályázatot.

A keret nagyobb lett, 890 ezer lejt pályázhatnak meg egyéni vagy csapatsportágat képviselő sportklubok és szervezetek élsportolóik felkészülésére, versenyen való részvételre. „Sajnos a mostani törvény sem tette egyértelművé a sportfinanszírozási kérdést, hosszú távon valamelyest jobb, hiszen költségvetésünk maximum öt százalékát fordíthatjuk sporttevékenység támogatására, de rövid távon bizony okozott gondot az élsportban érdekelt kluboknak, szervezeteknek, hiszen októberben vagyunk, és csak mostantól kezdve tudunk támogatást nyújtani számukra” – fogalmazott Tamás Sándor tanácselnök az ülést követően.

A tanácsülésen szavaztak a háromtagú, elbíráló bizottság összetételéről is, ennek eredményeképpen Bodó Lajos, Orbán Miklós és Boricean Cosmin megyei tanácsosok értékelik ki a beérkező pályázatokat. A most elfogadott határozatot öt napon belül a prefektúrának véleményeznie kell, október 23-án közzéteszik, majd ezt követően meg lehet hirdetni a pályázatot.

A hétfői rendkívüli tanácsülésen többek között jóváhagyták a sepsiszentgyörgyi Andrei Mureșanu Színház és Kovászna Megye Tanácsa közötti társulási szerződést, melynek értelmében 6000 lejjel támogatja a megyei önkormányzat az október 30. és november 4. között zajló Dbutan-T fesztivál megszervezését. Ugyanakkor módosították az Árkosi Felnőttoktatási Központ épületének korszerűsítését célzó uniós pályázatról szóló korábbi határozatot. Az 5,5 millió lej értékű pályázatot leadták a Központi Regionális Fejlesztési Ügynökséghez, most a gazdasági-műszaki mutatók kiegészítésére volt szükség. A projekt az épület energiahatékonyságának növelését tűzte ki célul.

Hírek