Itt vagy: » Hírek » Megnyitotta kapuit a RomUdvar

Megnyitotta kapuit a RomUdvar

2017. április 28., péntek

Ínycsiklandozó gasztro-turisztikai kínálat

Ínycsiklandozó gasztro-turisztikai kínálat

Péntektől várja az érdeklődőket a RomUdvar – tájak, ízek, utazások – turisztikai kiállítás, amelyet a 26. Szent György Napok részeként a Turizmus Évében szervez a megyei önkormányzat közösen partnereivel.

"Évek óta kipróbált helyszíne a Szent György Napoknak a RomUdvar, amelyet helyiek és vendégek szívesen keresnek fel, az idei évben új elképzeléssel jelentkeztünk, egységesen népszerűsítjük Háromszék gasztro-turisztikai ajánlatait és testvérmegyéink kulturális és gasztronómiai értékeit" – fogalmazott a délelőtti megnyitón Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke. 

Tóth Birtan Csaba, Sepsiszentgyörgy alpolgármestere az idegenforgalom és a Szent György Napok összefonódásáról, a turizmus fejlődéséről beszélt, kiemelve, hogy úgy érzi, Sepsiszentgyörgy kezdi megtalálni a saját hangját az idegenforgalomban, a kultúra mellett most már a sport is turisztikai vonzerővel bír. Vigyék hírét Sepsiszentgyörgynek, de időzzenek el a testvértelepülések, testvérmegyék standjainál, mert érdemes megkóstolni a mosonmagyaróvári pálinkát, a Szigetköz lelkét, a kecskeméti, névre szóló mézeskalácsot vagy a balatonfelvidéki borokat, hívta fel a figyelmet az alpolgármester.

Dr. Farkas Balázs konzul, Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusának képviseletében beszélt, kiemelve, hogy a turizmus fontos része a gasztronómia, és ezen a területen, különösen itt, Sepsiszentgyörgyön nagy fejlődés.

Tolnai Péter, Békés Megye Közgyűlésének alelnöke úgy fogalmazott, a Békés megyei emberek szeretetét üdvözletét hozta el, ugyanakkor hangsúlyozta, fontos, hogy idén is jelen lehetnek standjaikkal Háromszék testvérmegyéi.

 A RomUdvarban mutatkozik be  nyolc testvérmegye: Veszprém megye, Zala megye, Békés megye,  Jász-Nagykun-Szolnok megye, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, Heves megye, közös standdal van jelen Hunyad és Szeben megye, valamint itt van négy testvérváros: Mosonmagyaróvár, Kecskemét, Kiskunhalas és Veszprém. Nemcsak a magyarországi kulináris különlegességekért és kulturális értékekért érdemes betérni a RomUdvarba, hanem a helyi ízekért is. Ugyanis a Sepsiszentgyörgyi Vendéglátóipari Egységek Szövetségének (SVESZ) négy tagja igazi székely menüsort állított össze, érdemes megkóstolni a kolbászos krumplilevest buggyantott tojással, paszulyfőzeléket, meggyes pitét, almásrétest, a hagyományos vargabélest, salátás paszulylevest, kapros töltikét paradicsomosan. A RomUdvarból megközelíthető a Múzeumkert is, ahol szintén gazdag programmal várják az érdeklődőket.

 

A RomUdvar szervezői: Kovászna Megye Tanácsa, Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala, Kovászna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, Kovászna Megye Turizmusáért Egyesület, Székelyföldi Turisztikai Desztináció Menedzsment Klaszter, SVESZ (Sepsiszentgyörgyi Vendéglátók Szövetsége).

Hírek