Itt vagy: » Hírek » Naprakész információkkal segítik a háromszéki turisztikai vállalkozókat

Naprakész információkkal segítik a háromszéki turisztikai vállalkozókat

2021. február 25., csütörtök

A Kovászna Megye Turizmusáért Egyesület a turisztikai desztinációk népszerűsítésén túlmenően, feladatának érzi a turisztikai ágazat vállalkozóinak rendszeres tájékoztatását. Az iparág legfontosabb szereplői a szállásadók, éttermek, spa és gyógyászati szolgáltatók, idegenvezetők, programszervezők, valamint az utazási irodák, akik együttesen biztosítanak élményt a megyébe érkező vendégek számára. Az egyesület ezért tartja kiemelten fontosnak, hogy naprakész információkkal támogassa a turisztikai vállalkozókat, különösen ezekben a zavaros időkben.

A Statisztikai Hivatal nyilvántartása szerint Kovászna megye szálláshelyeire 2020-ban 63 501 vendéggel kevesebb érkezett a korábbi évhez viszonyítva, ami 46,5 százalékos visszaesést jelent. A drasztikus csökkenés, a továbbra is érvényben levő korlátozások, valamint a tervezhetőség hiánya nehéz helyzetbe sodorta az ágazatban tevékenykedő vállalkozások többségét, számukra a pontos információk alapján hozott gyors döntések, az új helyzethez való igazodás létkérdés lehet.

„Célunk, hogy egy felületen megtalálják mindazokat az információkat, amelyek az ágazatot érintik, amelyek hasznára válhatnak a turizmusban működő vállalkozásoknak. Kétheti rendszerességgel küldünk olyan tájékoztatókat, amelyek segíthetik mindennapi munkájukat, a vállalkozás fennmaradását, fejlődését. Naprakész információkat próbálunk nyújtani az ágazatra vonatkozó adókedvezményekről, pénzügyi támogatásokról, pályázati lehetőségekről, humán erőforrás képzésekről és általános trendekről a turizmusban” – mondta Szász Andrea, a Kovászna Megye Turizmusáért Egyesület projektvezetője.

A Kovászna Megye Tanácsa és a Kovásznai Megyei Kereskedelmi és Iparkamara támogatásával elindított hírlevelet közel száznyolcvan, turizmusban érdekelt háromszéki vállalkozónak juttatják el, eddig két alkalommal küldtek tájékoztató hírlevelet.

Hírek