Itt vagy: » A megyéről » Külkapcsolatok » Nemzetközi érdekképviselet

Nemzetközi érdekképviselet

2009. szeptember 1., kedd

Kovászna megye igyekszik aktívan bekapcsolódni a nemzetközi szervezetek érdekérvényesítési munkájába. Megyénk képviselve van a strasbourgi székhelyű Európai Helyi és Regionális Választottak Kongresszusában (CLRAE), vezetői szinten jelen vagyunkaz Európai Régiók Közgyűlésének (AER) döntéshozó szerveként működő vezetőtanácsban.

Kovászna megye igyekszik aktívan bekapcsolódni a nemzetközi szervezetek érdekérvényesítési munkájába. Megyénk képviselve van a strasbourgi székhelyű Európai Helyi és Regionális Választottak Kongresszusában (CLRAE), vezetői szinten jelen vagyunk az Európai Régiók Közgyűlésének (AER) döntéshozó szerveként működő vezetőtanácsban, szakembereink pedig részt vesznek a Szociális bizottság keretén belül működő munka-, és lobby csoportban.

Strasbourgban, 2010 márciusában, a CLRAE plenáris ülése alkalmával Kovászna megye természeti és néprajzi értékeit bemutató fotókiállítás és installációra kerül sor.

Kovászna megye nemzetközi jelenlétét hivatott erősíteni a brüsszeli képviseleti iroda is, melyet 2010-ben tervez megnyítani a megyei önkormányzat.

Külkapcsolatok terén újabb fejezet nyílik azáltal, hogy folyamatban van a kapcsolatfelvétel az európai autonóm régiókkal - a nemzetiségi és területi autonómia mintapéldájaként emlegetett Åland-szigetekkel és Dél-Tirollal.

 Nemzetközi kapcsolataink alakításában célunk Kovászna megye és Székelyföld közép-európaiságot jelentő imázsának erősítése. 

Hírek