Itt vagy: » Hírek » Ötszáz látogatója volt eddig a megyeszékhelyi tourinfónak

Ötszáz látogatója volt eddig a megyeszékhelyi tourinfónak

2018. július 31., kedd

Meglepetés ajándékban részesült a Sepsiszentgyörgyön működő turisztikai információs iroda ötszázadik látogatója. A Háromszékről elszármazott, jelenleg a magyarországi Fekeden élő Bara Kádár Katalin ajándék könyvben részesült.

Meglepetés ajándékban részesült a Sepsiszentgyörgyön működő turisztikai információs iroda ötszázadik látogatója. A Háromszékről elszármazott, jelenleg a magyarországi Fekeden élő Bara Kádár Katalin ajándék könyvben részesült.

A környék túraútvonalai iránt, illetve a napokban szervezett események iránt érdeklődő látogató elégedetten nyugtázta, hogy az elmúlt időszakban jelentősen fejlődött a város és egész Háromszék. Szerinte Sepsiszentgyörgy nagyon sokat változott az elmúlt öt évben, szép és hangulatos a főtér. Minden évben visszatér néhány napra a térségbe és legfőképpen a fenyves erdei túrákat kedveli.

Grüman Róbert, Kovászna Megye Tanácsának alelnöke szerint az elmúlt félév megerősítette őket abban, hogy hasznos és célszerű volt a turisztikai iroda létrehozása Sepsiszentgyörgy központjában, ahová szinte naponta térnek be helyiek vagy külföldről érkezett turisták.

„Mint minden új létesítmény vagy kezdeményezés esetében, úgy az irodánál is el kellett teljen egy bizonyos idő, amíg az emberek felfigyeltek rá. Ez egy hosszú folyamat, de a tapasztalatok azt bizonyítják, hogy megérte befektetni. Számos országból, köztük Hollandiából és Németországból is voltak turisták, akik főként a környék látnivalói, éttermei és fürdőzési lehetőségei iránt érdeklődtek, térképeket, a megyét és a várost népszerűsítő katalógusokat igényelve. Az iroda ajándékboltjának kínálatából pedig előszeretettel vásárolnak szuveníreket nemcsak a külföldiek, de a helyiek is, illetve nagy népszerűségnek örvendenek az olyan innovatív technikai eszközeink, mint a VR szemüvegek, televíziók, és iPad-ek, amelyek a munkatársak mellett segítenek eligazítani az érdeklődőket a telefonos applikációnak köszönhetően”– fogalmazott az alelnök.

A Kovászna Megye Turizmusáért Egyesület, a megyei és a sepsiszentgyörgyi önkormányzat által közösen létesített megyei turisztikai információs iroda január óta áll az érdeklődők rendelkezésére hosszabbított programmal, hétfőtől szombatig.

 

Hírek