Itt vagy: » Hírek » Párbeszéd az emberekkel

Párbeszéd az emberekkel

2012. május 7., hétfő

Illyefalva községhez tartozó településeket látogatatta meg hétfőn Fodor Imre polgármester társaságában Tamás Sándor megyei elnök.

Illyefalva községhez tartozó településeket látogatatta meg hétfőn Fodor Imre polgármester társaságában Tamás Sándor megyei elnök.

Szentkirályban Kiss Ernő portáján gyülekeztek a helyi gazdák, akik a települést érintő kérdésekről beszélgettek el a község és a megye vezetőjével, miközben jóízűen falatoztak a vendéglátó által kínált házi sajtkészítményekből. A több mint húsz helybéli egybehangzó véleménye szerint a falu legégetőbb problémája az ivóvíz mielőbbi bevezetése.
Aldobolyban Csergő Mária tanácsos asszony fogadta friss kürtőskaláccsal a vendégeket és a helyieket egyaránt, akik nem restelték elhalmozni kérdésekkel és észrevételekkel a két önkormányzati vezetőt. A beszélgetés során az aktuális politikai kérdések mellett a település fejlesztésére vonatkozó kérdések kerültek előtérbe. Ezek közül leginkább a helyi kultúrotthon újjáépítését és a falun áthaladó megyei út javítását említették a leggyakrabban.

Az illyefalvi LAM Alapítvány tangazdaságában Orbán Miklós fiatal mérnök, helyi tanácsos és Putirák Miklós farmvezető vezette körbe a vendégeket és mutatta be azoknak az ott folyó tevékenységeket. Ezt követően pedig a Meotis tejfeldolgozó gyárba is ellátogatott Kovászna Megye Tanácsának elnöke. Tamás Sándor elmondta “… az elmúlt négy év során a megye több mint százhúsz településén jártam, különböző helyi problémákat megoldani, mert az emberekkel való közvetlen találkozás a legfontosabb egy közigazgatási vezető számára.”
 

Hírek