Itt vagy: » Hírek » Regionális döntőre készülnek a lécfalvi önkéntes tűzoltók

Regionális döntőre készülnek a lécfalvi önkéntes tűzoltók

2017. június 29., csütörtök

Kovászna Megye Tanácsa 4400 lejjel támogatja lécfalvi önkéntes tűzoltó alakulatot, amely Háromszéket képviseli az önkéntes tűzoltók versenyének regionális döntőjén

Kovászna Megye Tanácsa 4400 lejjel támogatja lécfalvi önkéntes tűzoltó alakulatot, amely Háromszéket képviseli az önkéntes tűzoltók versenyének regionális döntőjén. Az elnöki rendelettel jóváhagyott összeget a felkészülésre és a részvétel költségeire fordíthatják.

A július 5-7. között zajló besztercei versenyre a csapat már megkezdte a felkészülést, a megmérettetésen az önkéntes tűzoltók ügyességét, gyorsaságát, az alakulat összeforrottságát tesztelik, tudtuk meg Hajdó Attilától, a lécfalvi csapat vezetőjétől, aki azt is elmondta, ez a támogatás nagy segítség számukra, mert önerőből nem tudnának részt venni. A versenyen 15 fős csapattal lesznek jelen, nem ismeretlen a kihívás, hiszen a tavaly is ők képviselték a megyét a regionális döntőn. A településen több évtizedes hagyománya van az önkéntes tűzoltó alakulatnak, mindig gondoskodnak az utánpótlásról, jelenleg is túlnyomórészt fiatalok alkotják a csapatot. 

"Évek óta kiemelten támogatjuk az önkéntes tűzoltómozgalmat Háromszéken, hiszen a kisközösségekben nagyon fontos szerepet töltenek be a tűzoltó alakulatok, nemcsak a bajban segítenek, hanem összetartó erejük is van egy közösségen belül" – fogalmazott Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke, aki sok sikert kívánt a lécfalvi csapatnak.

A lécfalvi önkéntes tűzoltók a megyei versenyeken évek óta az elsők között végeznek, tavaly a regionális döntőn is szép helyezést értek el. 2016-ban a megyei önkormányzat 3300 lejjel, idén 4400 lejjel támogatta részvételüket a regionális versenyen.

Hírek