Itt vagy: » Hírek » Sohasem lehetünk annyira szegények, hogy ne tudjunk másokon segíteni

Sohasem lehetünk annyira szegények, hogy ne tudjunk másokon segíteni

2010. június 22., kedd

A magyarországi árvízkárosultak gyermekeinek szervez tábort a Máltai Szeretetszolgálattal közösen Kovászna Megye Tanácsa és Sepsiszentgyörgy önkormányzata.

A magyarországi árvízkárosultak gyermekeinek szervez tábort a Máltai Szeretetszolgálattal közösen Kovászna Megye Tanácsa és Sepsiszentgyörgy önkormányzata. A táborra Benedek mezőn kerül sor július 5 és 11 között. A táborban 35 magyarországi gyerek és 35 szegény családokból származó erdélyi gyermek vesz részt. Puskás Bálint alkotmánybíró, a Máltai Szeretetszolgálat tiszteletbeli elnöke elmondta, nagy megelégedésére szolgál az együttműködés az önkormányzatokkal és felhívta a segíteni szándékozók figyelmét, hogy adományaikat a Horgász utca 34 szám alatt, naponta 17-19 között adhatják át.

A szervezők élelmiszer és játékadományokat várnak, valamint 10- én nyílt nap lesz a táborban, amikor is az érdeklődők, adományozók találkozhatnak a táborozó gyerekekkel.
A tábor kapcsán Antal Árpád András polgármester elmondta, szemléletváltásra van szükség, ugyanis az elmúlt húsz évben kialakult egy olyan hamis szemlélet, mely arra alapul, hogy az erdélyiek Magyarországról várnak segítséget. „Mi Székelyföldiek folyamatosan dolgozunk azon, hogy Székelyföld is segíteni tudjon, úgy a szórványmagyaroknak mint a felvidékieknek és miért ne, a magyarországiaknak is. Soha nem lehetünk annyira szegények, hogy ne tudjunk másokon segíteni”.
Tamás Sándor megyei tanácselnök hangsúlyozta, Székelyföld belső anyaország, ennélfogva nemcsak illendő, de kötelessége is a jó ügyek mellé állni. Az elnök ismertette a négy legfontosabb erdélyi magyar politikai szervezet, az RMDSZ, az EMNT, az MPP és az EMI közös akcióját, mely során ásványvizet, építőanyagot és pénzt gyűjtenek a magyarországi árvízkárosultak számára.
 

Hírek