Itt vagy: » Hírek » Szerdától lehet fürödni

Szerdától lehet fürödni

2014. március 3., hétfő

Előpatak hajdani presztízsének visszaállítását várják a helybéliek a frissen felavatott kezelőközponttól. A Borvíz Útja Program keretében elkészült ingatlanok értéke 792 ezer euró.

Előpatak hajdani presztízsének visszaállítását várják a helybéliek a frissen felavatott kezelőközponttól. A Borvíz Útja Program keretében elkészült ingatlanok értéke 792 ezer euró.

Kovács László, Előpatak polgármestere a fürdőtelepülés múltját elevenítette fel köszöntőjében: elmondása szerint nem csak az idős emberek emlegetik a múltat, hiszen a község fiataljai is szeretnék, ha Előpatak visszanyerné hajdani fényét, és újra fontos turisztikai célpont lenne.

Az épület maga hasonló a Bodokon, Málnásfürdőn, Bölönben és Sugásfürdőn elkészült kezelőközpontokhoz: ahogy a szórólap is hirdeti 24 fokos hideg és 35 fokos meleg fürdővel várja az érdeklődőket. A földszinten szaunázásra is van lehetőség, az emeleten pedig fitnessgépek, valamint különböző társasjátékok várják szerdától az érdeklődőket. A február 24-i megnyitó keretében Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke hangsúlyozta: a megyei önkormányzat saját költségvetéséből több mint 2 millió eurót fordított a Borvíz Útja Program megvalósítására, hiszen több településen is átvállalta az önrész fedezését. A tanácselnök úgy véli: „Székelyföld turisztikai lehetőségei elsősorban a gyógyászati vonzattal bíró településekre, helyszínekre összpontosulnak. Egyedi adottsága a régiónak a nagy számban fellelhető mofetta, a számos borvíz, amelyek gyógyhatása fürdőzésre és ivásra egyaránt alkalmas. Ezeket a lehetőségeket ki kell használni. Az Aquasic községek közti társulás keretében megoldottuk azt is, hogy a kezelőközpontok megfelelő személyzettel tudjanak olyan szolgáltatásokat nyújtani, amelyek a gyógyturizmust szolgálják. Oltszemen, Sugásfürdőn, Hatolykán és további helyszíneken is sikeresen működnek már a hasonló létesítmények, a visszajelzések alapján növekszik azok száma, akik igénylik ezt a fajta szolgáltatást.”

Az eseményen részt vett Előpatak község korábbi polgármestere, Dumitru Marinescu prefektus is, aki kifejtette: a település és a fürdők története szomorú, azonban a Borvíz Útja Program új reményt és jövőt is adott a település lakóinak.

 

Hírek