Itt vagy: » Hírek » Táborusz maximusz

Táborusz maximusz

2012. augusztus 6., hétfő

Sepsiszentgyörgy központú Kovászna megyével való intenzív kapcsolattartás.. Ennek eredményeképpen, idén ötödik  alkalommal vesznek részt erdélyi gyerekek Kovászna megyéből  a dunaszekcsői Lugió táborban a Baranya Megyei Önkormányzat finanszírozásában.

Sepsiszentgyörgy központú Kovászna megyével való intenzív kapcsolattartás.. Ennek eredményeképpen, idén ötödik  alkalommal vesznek részt erdélyi gyerekek Kovászna megyéből  a dunaszekcsői Lugió táborban a Baranya Megyei Önkormányzat finanszírozásában.  A több éves tapasztalat alapján a tábor sikerét a változatos programok adják, a történelmi előadások, kirándulások, és az, hogy a gyerekek kipróbálhatják a régi római mesterségeket. A táborzáró fáklyás felvonulás, a korhű ruhákban tartott előadások felejthetetlen élményt nyújtanak a diákoknak. A Kovászna megyei csapat most is egy nappal előbb érkezett, hogy megismerhessék Pécs városát, kirándulást tehessenek a megyében. A gyerekeknek a táborban való részvételhez kiemelkedő tanulmányi eredményt kell elérniük.

Ez is bizonyítja, hogy nagy igény van a gyerekek között arra, hogy magyarországi programokon részt vegyenek .Az együttműködés további szakaszának megfelelően, Baranya megyéből idén 2012 augusztus 13-18-ig mennek hátrányos helyzetű gyerekek táborozni Kovászna megyébe, amelyre idén a Baranya Megyei Önkormányzat és a Dél-Dunántúli Regionális Forrásközpont partnerségi megállapodása során kerül sor.

Pohl Marietta szerint - aki a megyei közgyűlés alelnökeként koordinálja a csereprogramot - fontos, hogy az önkormányzat intenzív nyugati nemzetközi kapcsolatai mellett a határon túli kapcsolatainak ápolásáról is gondoskodjon. Másfelől, amikor erdélyi gyermekeknek okozhatunk boldogságot, azzal, hogy utaztatjuk őket az anyaországba, ez külön öröm számunkra - mondta az alelnök asszony. Pohl Marietta szerint mindkét szervezetnek, a Baranya megyei Önkormányzatnak és a Dél-Dunántúli Regionális Forrásközpontnak is nagyon fontos ez az együttműködés. A közeljövőben összehangoltabb munkával, partnerségben sikeresebbek lehetünk. A Forrásközpont főbb tevékenységei a Baranya Megyei Önkormányzat céljaival megegyeznek, munkájukkal kiegészítik kezdeményezéseinket a társadalomtudományi kutatás, humán kutatás, fejlesztés, oktatás, a gyermek– és ifjúságvédelem, a hátrányos helyzetű csoportok társadalmi esélyegyenlőségének elősegítése, a munkaerőpiacon hátrányos helyzetű rétegek képzésének, foglalkoztatásának elősegítése területén. Jelenleg is számos innovatív projektekben való közreműködésről folynak egyeztetések, támogatni kell a Forrásközpont által működtetett programokat,  a foglalkoztatási szint növelését, elsősorban a Dél-Dunántúl lakossága szociális helyzetének javítása érdekében. A programok részben különböző pályázatok (HEFOP, TÁMOP, INTERREG, OFA kiírások) keretében valósultak, valósulhatnak meg – mondta Pohl Marietta

 

Hírek