Itt vagy: » Hírek » Támogatás az árvízkárosult településeknek

Támogatás az árvízkárosult településeknek

2010. július 14., szerda

Kovászna Megye Tanácsa júliusi soros ülésén pénzalapot különít el saját költségvetéséből, amelyet a háromszéki árvíz sújtotta települések önkormányzatainak utal ki – tájékoztatott Tamás Sándor elnök.

Kovászna Megye Tanácsa júliusi soros ülésén pénzalapot különít el saját költségvetéséből, amelyet a háromszéki árvíz sújtotta települések önkormányzatainak utal ki – tájékoztatott Tamás Sándor elnök. Az elmúlt húsz évben ez az első alkalom, hogy a megyei tanács ilyen lépést tesz, a tanácshatározat-tervezet szerint a célirányos támogatás összértéke eléri a 700.000 lejt.

„A támogatások értéke 20 és 50 ezer lej között mozog, a legnagyobb összeget Sepsiszentgyörgy és Bölön kapja, 50-50 ezer lejes támogatást javasolunk. Ezeket az összegeket az önkormányzatok a megrongálódott közberuházásokra fordíthatják. Ugyanakkor költségvetés kiigazítással külön alapot hozunk létre, amelyet a megyei tanács révén vagy kormánytámogatással létrehozott beruházások javítására szánunk, például az áradások miatt tönkrement megyei utakra, hidakra” – számolt be Tamás Sándor. A megyei tanács vezetősége 14 háromszéki települést javasol támogatásra: Sepsiszentgyörgy, Kovászna, Barót, Bardóc, Bárkány, Bodok, Bölön, Illyefalva, Málnás, Nagybacon, Réty, Torja, Uzon és Zabola.
Tamás Sándor ugyanakkor azt is elmondta, a kormányhoz ismételten előterjesztették a Kovászna Megyei Vízgazdálkodási Hivatallal közösen a sürgős árvízvédelmi munkálatok listáját,  Háromszéken 9 helyszínen kellene azonnali beavatkozás: Kászon, Barót, Gelence, Páva, Kovászna, Nagypatak, Dobolló, Debren patakok és a Feketeügy medrét kellene szabályozni bizonyos szakaszokon. A munkálatok összértéke meghaladja a 100 millió lejt.


 

Hírek