Itt vagy: » Hírek » Tanulókat díjaztak

Tanulókat díjaztak

2015. október 2., péntek

Az érettségi vizsgákon elért legmagasabb eredményért, illetve a képességfelmérő vizsgán nyújtott teljesítményükért díjazott összesen hét diákot Kovászna Megye Tanácsa.

Az érettségi vizsgákon elért legmagasabb eredményért, illetve a képességfelmérő vizsgán nyújtott teljesítményükért díjazott összesen hét diákot Kovászna Megye Tanácsa.

Tamás Sándor önkormányzati vezető Apafi Teodor, Vărvăruc Mara Cristina, Bercan Ionuț, Hermenean Corina Viorica, Juhos Attila, Blázer Imola és Simon Ádámnak adott át díszoklevelet, illetve 500-500 lejes pénzjutalmat. A díjazott diákok a Mihai Viteazul, a Mircea Eliade, a Mihail Sadoveanu, a Mikes Kelemen és a Székely Mikó Kollégiumból kerültek ki.

A testület október elsején, csütörtökön tartott ülésén Keresztély Irma megyei tanácsos, korábbi főtanfelügyelő felszólalásában rámutatott: Kovászna megye Bukarest, Iași és Konstanca megyéket követi a negyedik helyen, ami a különböző tantárgyversenyeken elért eredményeket illeti. Keresztély elmondta: tavasszal sikerült miniszteri rendelettel jóváhagyatni, hogy Kovászna megyének is lehessen tehetséggondozó központja, amely intézményesített formában tovább erősíti a mezőnyt.

Az önkormányzat arról is határozott, hogy komoly összeget különít el az Uzon és Bikfalva közti útszakasz, illetve a Sepsiszentgyörgyöt és Illyefalvával összekötő út felújításához szükséges összeget is kijelölték – a versenytárgyalásokat követően, előre láthatólag tavasszal kezdenek neki a munkálatoknak.

A tanácsülésen részt vett György Alfons, a Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség (ISU) vezetője is. A megyei tanács ugyanis arról is döntött, hogy támogatja a speciális rendeltetésű járművek számára készítendő könnyűszerkezetű építmény elkészülését is. György elmondása szerint rendkívül fontos, hogy a tűzoltóautók és egyéb járműveket födél védje a téli időjárás viszontagságaitól: az építmények már novemberre elkészülhetnek.

10 központtal bővül a Diakónia Keresztény Alapítvány és a Kovászna Megyei Szociális Gondozási és Gyermekvédelmi Vezérigazgatóság által működtetett program, amelynek keretében központonként megközelítőleg 24, nehéz helyzetű családban élő gyerekkel foglalkoznak: ezek működési költségeit javarészt a megyei önkormányzat fedezi, 25-25 %-ban pedig az illetékes helyi önkormányzatok, illetve a Diakónia.

A testület minden napirendi pontot elfogadott.

Hírek