Itt vagy: » A megyéről » Külkapcsolatok » Testvérmegyei ajándéktábor

Testvérmegyei ajándéktábor

2017. július 4., kedd

Veszprém Megye Önkormányzata meghívására és a Veszprém Megyei Gyermek és Ifjúsági Közalapítvány támogatásával 24 háromszéki gyerek nyaralt június végén a Balaton melletti Csopaki Üdülőfaluban

Veszprém Megye Önkormányzata meghívására és a Veszprém Megyei Gyermek és Ifjúsági Közalapítvány támogatásával 24 háromszéki gyerek nyaralt június végén a Balaton melletti Csopaki Üdülőfaluban.

Polgárdi Imre, a testvérmegyei közgyűlés elnöke szerint: “Veszprém Megye Önkormányzata kiemelt felelősséget érez a testvérmegyénkben élő magyarság iránt, ezért is ajánlottuk fel ezt a nyári táborozási lehetőséget a Kovászna megyében élő gyermekek részére”.

Az egyhetes tábor legnépszerűbb programpontja egyértelműen a balatoni fürdőzés volt, de a szervezők több érdekes programmal is készültek: a biztonságos fürdőzést szolgáló vízi mentő kutyás bemutató, a Veszprémi Állatkert és a Sümegi vár meglátogatása által nem csak a térség turisztikai, hanem a megye gazdag történelmi és szabadidős tevékenységeinek megismerésére is törekedtek.

A táborban résztvevő gyerekek a megye különböző településeiről érkeztek, a három gyerekcsoport a kommandói Horn Dávid Általános Iskolát, a dévai Szent Ferenc Alapítvány esztelneki nappali központját, illetve az erősdi és árapataki szórványközösséget képviselte.

"A megyei önkormányzat többször is bebizonyította, hogy kiemelten támogatja a szociális tevékenységet folytató szervezeteket, civil intézményeket. De szociális gondoskodást jelent az is, amikor a kommandói leégett iskola újjáépítésében szerepet vállalunk és ebbe bekapcsoljuk a testvérmegyéket is. Veszprém megyében már közel 2,5 millió forint gyűlt össze a kommandói iskola újjáépítésére. Fontosnak tartjuk, hogy ne csak tanulmányi úton, hanem más, közösségi vagy szociális helyzetükből adódóan is lehetőséget kapjanak egy ilyen táborozásra" – fogalmazott Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke.

A két megyei önkormányzat abban is megállapodott, hogy a kölcsönösség elve alapján jövőben bővíteni kívánják ezt a csereprogramot.

Hírek