Itt vagy: » Hírek » Tűzoltóverseny Bereckben

Tűzoltóverseny Bereckben

2012. június 24., vasárnap

Vasárnap tartották Bereckben a Kovászna Megyei Önkéntes Tűzoltóversenyt a megyei tanács, a Megyei Katasztrófavédelmi Hivatal és a helyi önkormányzat szervezésében.
 

Vasárnap tartották Bereckben a Kovászna Megyei Önkéntes Tűzoltóversenyt a megyei tanács, a Megyei Katasztrófavédelmi Hivatal és a helyi önkormányzat szervezésében.

Reggel kilenc órakor a polgármesteri hivatal előtt Dimény Zoltán községvezető székely köményes pálinkával és kürtőskaláccsal fogadta az érkező vendégsereget. Ezt követően díszmenetben, a rétyi fúvószenekar mögött sorakoztak fel a csapatok és vonultak fel az új tűzoltószertár hivatalos átadására és avatására. A felújított épületben mostantól helyet kap egy tűzoltó és egy mentőállomás is.


A megnyitón jelen volt Füzes Oszkár, Magyarország bukaresti nagykövete, Olosz Gergely képviselő és Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának vezetője.

A megyei elnök beszédében méltatta az önkéntes tűzoltók közösségépítő szerepét. Kiemelte, hogy az elmúlt négy évben igyekeztek hangsúlyt fektetni erre a tevékenységre, éppen ezért anyagilag is támogatják a versenyen résztvevő önkéntes tűzoltókat. Idén összesen 5 500 lejjel díjazták a résztvevőket. „Olyan tevékenység ez, amely nem csak, hogy védi a közösséget, hanem közösségépítő ereje is van.” – emelte ki beszédében Tamás.

A három próbából álló versenyben 11 csapat vett részt a megye minden szegletéből, amelyből győztesként végül a kőröspataki tűzoltók kerültek ki. A győztes csapat legidősebb önkéntes tagja, Váncsa Gyuri bácsi szerint az elmúlt harminc év legizgalmasabb tűzoltóversenyének adott otthont idén Bereck.
A rendezvényt a helyi Gábor Áron baranta csapat bemutatójával zárult.

Hírek