Itt vagy: » Hírek » Új tűzoltóautók érkeztek

Új tűzoltóautók érkeztek

2009. december 11., péntek

5000 literes kapacitású tűzoltóautót és egy nehéz balestek áldozatainak mentésére szolgáló műszaki mentőautót adtak át Sepsiszentgyörgyön

5000 literes kapacitású tűzoltóautót és egy nehéz balestek áldozatainak mentésére szolgáló műszaki mentőautót adtak át Sepsiszentgyörgyön. A Megyei Sürgősségi Helyzetek Felügyelőségére (Inspectoratul pentru Situații de Urgență) érkezett speciális kocsikat Brassóban szerelték össze. Mindkét autó MAN motort kapott, a felszerelés viszont az eddigi autókkal ellentétben nem Kínából, hanem Németországból és az Egyesült Államokból érkezett.


„Elsődleges szempont számunkra, megteremteni annak a lehetőségét, hogy a bajbajutott emberekhez időben érkezzen segítség. Így nem csak emberéleteket, hanem épületeket, ingatlanokat is meg lehet menteni” – közölte Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke Sepsiszentgyörgyön, december 11-én. Az önkormányzati vezető azt is elmondta, hogy az országban elsőként a Központi Fejlesztési Régió, amelyhez Kovászna megye is tartozik, készített hasonló jellegű pályázatot.


Annak ellenére, hogy a szaktárca 2013-ra új autópark kialakítását tervezte, 2009 tavaszától felhagytak ezzel a kezdeményezéssel tájékoztatott György Alfons ezredes, a Megyei Sürgősségi Helyzetek Felügyelőségének vezetője, aki rámutatott arra is, hogy a modern felszerelések megvásárlására aligha létezett volna más megoldás, mint a megyei tanács által társfinanszírozott projekt.


A műszaki mentést végző kocsi Sepsiszentgyörgyön fog állomásozni – ennek értéke 987 629 lej. A nagy kapacitású tűzoltóautó Kézdivásárhelyre kerül, ennek értéke 906 477 lej. Az átadáson részt vett Codrin Munteanu kormánybiztos és Rácz Károly kézdivásárhelyi polgármester is. A júliusban érkezett járművek értékével összeadva Kovászna megyében tanácsa az idén összesen több mint 4,6 millió új lejt fordított mentőjárművek beszerzésére. A Központi Fejlesztési Régióban a projekt összértéke 42,6 millió lej.
 

Hírek