Itt vagy: » Hírek » Ünnepre hangolódva Árapatakon

Ünnepre hangolódva Árapatakon

2022. november 28., hétfő

Advent első vasárnapján, november 27-én tartották a Székföldi Magyar Napokat Árapatakon, a felújítás alatt álló református templomban.

Örömteli ünneplés a mai, hiszen a felújítási munkálatok miatti két hónapnyi távollét után újra bebocsátást nyertünk templomunkba, éppen advent első vasárnapján, Székföldi Magyar Napokat ünnepelve” – fogalmazott köszöntő beszédében Fülöp-Gál László, árapataki református lelkész.

A várakozás időszakában a békesség, az öröm, a nyugalom, a megértés és az egyetértés kellene jellemezze mindennapjainkat, de elengedhetetlen a vidámság is. „Ehhez járulnak hozzá a Székföldi Magyar Napok szervezői immár kilencedik éve, és mi ezért hálásak vagyunk, hiszen a kulturális műsorokkal megerősítenek bennünket identitásunkban és megvidámítják az árapataki szíveket” – hangsúlyozta a lelkész.

Az úrvacsoraosztást követően az erdővidéki Bujka Énekegyüttes két népdalcsokorral örvendeztette meg a helyieket, katonadalokat, népi és egyházi éneket adtak elő, majd a lelkész bíztatására kedvenc, többszólamú népdalcsokrukat énekelték el. A rendezvény végén nem maradt el a szeretetvendégség sem, a szorgos kezű árapataki asszonyok süteményekkel és meleg innivalóval kedveskedtek a vendégeknek és a falutársaknak egyaránt.

Az idei, kilencedik alkalommal megszervezett rendezvénysorozatot előző hetekben Hídvégen és Erősdön is megtartotta a szórványsorsban élő magyar közösségeknek Kovászna Megye Tanácsa, a Kovászna Megyei Művelődési Központ, a települések református egyházközségei és az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezete.

Hírek