Itt vagy: » Hírek » Székelyföld-stand Budapesten: Egységes arculat, közös térségfejlesztés

Székelyföld-stand Budapesten: Egységes arculat, közös térségfejlesztés

2010. március 4., csütörtök

Hargita, Kovászna és Maros megye önkormányzata azon dolgozik együtt csaknem két éve, hogy a Székelyföld térségének közös történelmi-kulturális örökségére sikeres gazdasági-turisztikai fejlesztést alapozzon. Ezt a törekvést szolgálja a Székelyföld-stand, amellyel a budapesti Hungexpón 2010. március 4-én nyíló nemzetközi idegenforgalmi kiállításon is jelentkezünk, a tavalyi sikeres bukaresti szereplés folytatásaként.

Hargita, Kovászna és Maros megye önkormányzata azon dolgozik együtt csaknem két éve, hogy a Székelyföld térségének közös történelmi-kulturális örökségére sikeres gazdasági-turisztikai fejlesztést alapozzon. Ezt a törekvést szolgálja a Székelyföld-stand, amellyel a budapesti Hungexpón 2010. március 4-én nyíló nemzetközi idegenforgalmi kiállításon is jelentkezünk, a tavalyi sikeres bukaresti szereplés folytatásaként. A térség vállalkozói a román főváros után Budapesten is bemutatkozhatnak, immár nemzetközi színtéren, ami kiváló lehetőség arra, hogy más országok képviselői is hírt kapjanak a Székelyföldről, és az felkerüljön turisztikai térképükre. Lehetőség nyílik a székelyföldi termékek nemzetközi népszerűsítésére, ami kiemelten fontos a helyi termelők számára.

Térségünk legnagyobb vonzereje a helyiek vendégszeretetében, az ital- és ételkülönlegességekben, valamint az alacsony árakban rejlik. Ezekre is alapozva törekszünk az egységes székelyföldi arculat kialakítására, ami versenyképessé teheti régiónkat az országos és akár a nemzetközi piacon.

Hosszú évek után, a turisztikai fejlesztés és hagyományőrzés terén együttműködve, végre konkrét lépéseket tettek a székelyföldi megyék. A sikerben bízva visszük Székelyföldet Budapestre!

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke

Lokodi Edit Emőke, Maros Megye Tanácsának elnöke

Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke

Csíkszereda–Marosvásárhely–Sepsiszentgyörgy, 2010. március 3.

Hírek