Sunteți aici: » Știri » Standul Ținutului Secuiesc în Budapesta: Brand comun, dezvoltare regională comună

Standul Ținutului Secuiesc în Budapesta: Brand comun, dezvoltare regională comună

Joi, 4 martie 2010

Autorităţile publice judeţene Harghita, Covasna şi Mureş colaborează de aproape 2 ani pentru mediatizarea brandului „Ţinutul Secuiesc” pornind de la aspectele culturale comune ale acestei regiuni. În acest spirit, ca o continuare a succesului obţinut la Bucureşti în cadrul Târgului de Turism Romexpo, vom continua prin participarea și la Târgul Internaţional de Turism Hungexpo, organizat la Budapesta  începând din 4 martie 2010.

Autorităţile publice judeţene Harghita, Covasna şi Mureş colaborează de aproape 2 ani pentru mediatizarea brandului „Ţinutul Secuiesc” pornind de la aspectele culturale comune ale acestei regiuni. În acest spirit, ca o continuare a succesului obţinut la Bucureşti în cadrul Târgului de Turism Romexpo, vom continua prin participarea și la Târgul Internaţional de Turism Hungexpo, organizat la Budapesta  începând din 4 martie 2010. Operatorii de turism din județele invitate își vor prezenta ofertele în cadrul târgului din Budapesta. Cu acest prilej reprezentanţii din celelalte ţări au posibilitatea de a primi informaţii noi despre regiune şi de a o aşeza pe harta obiectivelor turistice. De asemenea, târgul oferă posibilitate prezentării și promovării produselor secuieşti, ceea ce sperăm să se dovedească util producătorilor locali.

Atracţiile turistice principale ale Ţinutului Secuiesc le reprezintă porţile secuieşti rar întâlnite pe alte meleaguri, localităţile bogate în monumente istorice, vârfurile semeţe de munţi, milenarele păduri de brazi, minunatele lacuri, mlaştinile ocrotite şi renumita ospitalitate a secuilor din zonă. Chiar şi după aderarea la UE, un accent deosebit s-a pus asupra ocrotirii produselor tradiţionale, păstrării industriei alimentare tradiţionale, precum şi a altor ramuri industriale. Faimoasă şi îndrăgită peste tot este pâinea de casă cu cartofi pregătită aici, de secole se îmbuteliază apa minerală izvorâtă din mii de izvoare, iar renumele cozonacului secuiesc s-a răspândit în toată lumea. 

Plecând de la acestea sperăm în crearea unui brand comun al celor trei județe, care să ducă la competitivitatea  regiunii pe plan național și internațional. 

 

Borboly Csaba, preşedintele Consiliului Judeţean Harghita

Lokodi Edit Emőke, preşedintele Consiliului Judeţean Mureş

Tamás Sándor, preşedintele Consiliului Judeţean Covasna 

Noutăți