Itt vagy: » Hírek » Ugandai versenyző nyerte az első Visit Covasna Marathont

Ugandai versenyző nyerte az első Visit Covasna Marathont

2019. szeptember 24., kedd

Közel kétszáz résztvevővel zajlott a hétvégén Kovásznán megtartott Visit Covasna Marathon. A megye első maratonja nagy sikernek örvendett, a helyi résztvevők mellett külföldi versenyzők is beneveztek.  

Közel kétszáz résztvevővel zajlott a hétvégén Kovásznán megtartott Visit Covasna Marathon. A megye első maratonja nagy sikernek örvendett, a helyi résztvevők mellett külföldi versenyzők is beneveztek.  

Hiánypótló rendezvényként könyvelte el a négy kategóriában meghirdetett Visit Covasna Marathont a Kovászna Megye Turizmusáért Egyesület és a Fitness Tribe Egyesület. A résztvevők a megye turisztikai célpontjait összekötő útvonalon kellett teljesítsék a kovásznai Tündérvölgyből rajtoló 42,5 km-es Bertis Marathont, a 4-es váltó vagy a 10 kilométeres Pepsi 10K próbát. Természetesen a legkisebbek is versenybe szállhattak a ChocoPack Kid’s Race futáson.

Grüman Róbert, Kovászna Megye Tanácsának alelnöke kiemelte: Egyedi turisztikai adottsága van a megyénknek, érdemes ezt megmutatni a sport és egészséges életmód kedvelőknek. Az első kiadása a rendezvénynek sikeresen vizsgázott, a legnagyobb elismerés a pozitív visszajelzés a közel 200 résztvevőtől. A kiértékelés után már nekilátunk a jövő évi Visit Covasna Marathon szervezésének, a cél pedig az, hogy még több résztvevőt csábítsunk megyénkbe belföldről és külföldről egyaránt.”

A Bertis Marathon kategória férfi győztese az ugandai származású Ismail Ssenyange lett, aki a több mint 6 órás szintidejű hivatalos maratoni távot 2 óra 31 perc, 23 másodperc alatt teljesítette. A hivatásos maratoni futó bevallása szerint jó benyomást keltettek benne az emberek, valamint a kijelölt verseny útvonal. Különlegesnek találta a tájat, meglátása szerint ettől volt igazán egyedi ez a verseny, mert változatos terepen kellett teljesítsenek a résztvevők, nem egy nagyváros zsúfolt utcáin.  Jó hírét viszi a Visit Covasna Marathonnak, mely reméli az elkövetkezőkben egyre nagyobb rendezvénnyé növi ki magát.

Birtalan Csanád, a Fitness Tribe Egyesület vezetője kiemelte: „Úgy gondolom sikeres rendezvényt zártunk. Az útvonal és időjárás tökéletes volt. Minden köszönet a résztvevőknek, a támogatóknak és partnereknek, és nem utolsó sorban az önkénteseknek.”

A maratonnak otthont adó Kovászna polgármestere, Gyerő József az esemény kapcsán elmondta, ez egy jó lehetőség a városnak adottságai népszerűsítésére. A verseny pedig a sportbéli jótéteményein túl a város turisztikai promoválására is kiváló alkalom.

A Visit Covasna Marathon nyertesei a következők: a Bertis Marathon Open, női kategória: I.          Józsa Timea, II. Balogh Adél, III.            Balut Ileana. Bertis Marathon Open, férfi kategória: I. Ssenyange Ismail, II. Paul Muturi Ngugi, III. Stoica Silviu. Pepsi 10K, női kategória: I. Tamás Sarolta, II.          Dávid Imola, III. Vas Lenke, Pepsi 10K, férfi kategória: I. De Vincente Ruben, II. Seretan Cristian, III. Delcea Octavian.

Női Váltó Marathon (4 fő): I. Borsos Mónika/Suciu Szilvia Mónika/Dénes Boróka/Păcurariu-Nagy Diána – Fitness Tribe; II. Balogh Adél/Belle Aranka/Péterfi Gabriella/Bara Réka – Fitness Tribe; III.     Kiss Krisztina/Pályi Kis Bíborka/Nagy Enikő/Mátyás Andrea – Fitness Tribe.

Férfi Váltó Marathon (4 fő): I. Vrabie Cătălin/Pulugor József/Csutak Tamás/Bihari Szilárd – Háromszék nevű csapat; II. Păcuraru Helén/Imreh Zoltán/Perpits Ede/Sándor István – Háromszék 2 nevű csapat;

III. Koncz Monika/Neagui Csongor/Mezei Csongor/Sebestien Hunor Florin – VO2MAX sportklub.

 

Hírek