Sunteți aici: » Știri » Asociaţia pompierilor reînfiinţată după 100 de ani

Asociaţia pompierilor reînfiinţată după 100 de ani

Marți, 16 iulie 2013

Muzica de fanfară, girofarele roşii aprinse şi sosirea pompierilor din unsprezece comune au dat deşteptarea, duminică, localnicilor din centrul oraşului Târgu Secuiesc. Concursul judeţean al pompierilor voluntari din 16 iunie a demarat cu o paradă a echipajelor participante.

Muzica de fanfară, girofarele roşii aprinse şi sosirea pompierilor din unsprezece comune au dat deşteptarea, duminică, localnicilor din centrul oraşului Târgu Secuiesc. Concursul judeţean al pompierilor voluntari din 16 iunie a demarat cu o paradă a echipajelor participante.

Competiţia s-a desfăşurat pe Stadionul Sinkovits, unde cei mei buni pompieri din judeţul Covasna şi-au testat abilităţile de îndemânare şi cunoştinţele teoretice.
În mesajul de salut adresat participanţilor, Tamás Sándor, preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, s-a oprit şi asupra trecutului pompierilor voluntari din judeţ: „În Comitatul Trei Scaune, pompierii voluntari au o tradiţie de peste 200 de ani. Activitatea pompierilor are trei piloni: competenţă, colaborare şi organizare. Tocmai de acestea este nevoie pentru combaterea dezastrelor. Importanţa activităţii pompierilor voluntari se constată atunci, când se produce un dezastru: de fiecare dată ei sunt cei care ajung primii la faţa locului, chiar înaintea personalului serviciilor de urgenţă profesioniste, reducând astfel substanţial daunele. Astăzi, la Târgu Secuiesc, am semnat o declaraţie de intenţie în vederea reînfiinţării Asociaţiei Pompierilor Voluntari din judeţul Covasna.  În cadrul asociaţiei, vom creşte nivelul sponsorizării şi vom acorda ajutor şi pentru achiziţionarea uniformelor, respectiv a echipamentelor.”

Potrivit inspectorului şef al ISU Covasna, György Alfons, în acest an, probele concursului au fost mult mai dificile, pentru că regulamentul concursului a devenit mult mai strict. Competiţia desfăşurată pe Stadionul Sinkovits a avut trei probe: proba de ştafetă presărată cu stingerea unui incendiu real,  îndemânare și trecere peste obstacole, precum şi montarea instalaţiilor de stingere a incendiilor.  La sfârşitul evenimentului, premiul fair play a fost câştigat de echipa de la Dalnic, reînfiinţată anul acesta. Pe treapta a treia a podiumului s-a urcat echipa din Breţcu, locul doi a fost obţinut de echipa din Ozun, iar pe primul loc s-a clasat echipa din Leţ.

Nici reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă  (ISU) nu au venit cu mâinile goale:  cei interesaţi au putut admira cea mai nouă ambulanţă intrată în dotarea SMURD Covasna, precum şi autospeciala de stins incendii, sosită săptămâna trecută, a cărei valoare depăşeşte valoarea de 1,5 milioane de lei. Achiziţionarea noilor autospeciale a fost efectuată de Consiliul Judeţean Covasna, în cadrul unui proiect comun al judeţelor Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Centru.

Noutăți