Sunteți aici: » Știri » Județul Covasna merită descoperit

Județul Covasna merită descoperit

Sâmbătă, 30 septembrie 2017

Consiliul Judeţean (CJ) Covasna a lansat oficial vineri o aplicație de turism. Aplicaţia pentru telefoanele mobile care funcţionează în trei limbi şi se poate descărca gratuit, a fost prezentată într-o conferință de presă, desfășurată în aer liber, la Castelul Kalnoky din Micloșoara, în faţa unor bloggeri străini și jurnaliști locali

Consiliul Judeţean (CJ) Covasna a lansat oficial vineri o aplicație de turism. Aplicaţia pentru telefoanele mobile care funcţionează în trei limbi şi se poate descărca gratuit, a fost prezentată într-o conferință de presă, desfășurată în aer liber, la Castelul Kalnoky din Micloșoara, în faţa unor bloggeri străini și jurnaliști locali.

„Anul acesta este Anul turismului în judeţul Covasna, iar scopul nostru este clar: creşterea numărului de turişti care vizitează judeţul. Acesta a fost scopul seriei de vizite de studiu organizată pentru bloggerii din bucureşteni, iar anul acesta am încercat și să ieşim şi pe piața externă, având în vedere că mai puţin de zece la sută dintre turişti sosesc din alte ţări. Relatările turistice ale bloggerilor pe care i-am găzduit acum sunt citite de peste un milion de oameni din lumea întreagă, iar noi sperăm că vor exista cititori care vor veni în judeţul Covasna pe baza acestora” – a subliniat Grüman Róbert, vicepreşedintele CJ Covasna. „Cu aplicaţia mobilă lansată acum încercăm să ne aliniem cerinţelor pieţii, deoarece datele statistice arată că smartphone-urile fac progrese tot mai mari în domeniul turismului, acestea sunt utilizate din ce în ce de mai mulți oameni pentru planificarea şi organizarea călătoriilor” – a adăugat vicepreşedintele CJ Covasna.

„Această platformă vizează chiar trei obiective, pe de o parte s-a creat o bază unică de date turistice, GIS – sistem de informații geografice, iar pe de altă parte, printre aplicaţiile mobile, judeţul Covasna apare ca destinaţie turistică și, în al treilea rând, poate fi folosită şi ca ghid turistic digital” – a subliniat dezvoltatorul aplicației, Ionuț Munteanu, reprezentant al firmei Eventya. Acesta a felicitat autorităţile judeţene pentru această iniţiativă, deoarece Covasna este primul județ din ţară pentru care a fost dezvoltată o astfel de aplicație.

Prin intermediul aplicaţiei gratuite care funcţionează în trei limbi sunt accesibile descrierile locurilor de vizitat din judeţul Covasna, datele de contact ale spațiilor de cazare şi ale restaurantelor, evenimente etc. Aplicația se poate descărca gratuit pentru Android sau IOS de pe site-ul www.visitcovasna.com şi este disponibilă atât în Google Play, cât și în App Store.

Bloggeri străini în judeţul Covasna – apropierea de natură reprezintă o mare valoare

În acest sfârşit de săptămână, o echipă formată din cincisprezece bloggeri străini vizitează judeţul Covasna, la invitaţia Asociaţiei pentru Dezvoltarea Turismului în judeţul Covasna. Programul cuprinde, printre altele, vizite la Cheile Vârghişului, la Lacul Sfânta Ana, la Castelul Daniel, la Castelul Kálnoky, la biserica din Ghelinţa, renumită pentru frescele sale, dar oaspeţii vor participa şi la evenimentele Festivalului deliciilor dulci.

Organizatorul vizitelor de studiu, Răzvan Pascu, consultant în marketing turistic, a afirmat că acest study-tour a reprezentat o mare provocare din punct de vedere logistic, deoarece bloggerii trebuiau transportaţi în judeţul Covasna din diferite puncte ale lumii. Un mare ajutor a reprezentat sprijinul oferit de Compania Blue Air, care le-a asigurat gratuit bilete de avion. ”Au mai fost infotripuri cu bloggeri străini în România, dar organizat de o autoritate locală” – a subliniat Răzvan Pascu.

Din echipa cu cincisprezece persoane au făcut parte şi doi bloggeri din Ungaria, Jókuti András, autorul blogului de gastronomie „Világevő” şi Gyémánt Balázs, călător de lume profesionist şi ghid, redactorul site-ului balazsutazik.hu. În timp ce Jókuti András a mai fost în vizită în Transilvania, Gyémánt Balázs vizitează pentru prima oară regiunea noastră. Ambii bloggeri vizitează mai degrabă locuri exotice, nu aveau în plan să viziteze judeţul Covasna, dar invitaţia a sosit la timp, au acceptat-o şi nu le pare rău. Apropierea de natură este considerată de către ambii bloggeri o mare valoare, Jókuti András a subliniat ospitalitatea autentică, iar Gyémánt Balázs a menționat faptul că oricine dorește să vină aici trebuie să lucreze pentru acest lucru, dar ceea ce reprezintă un dezavantaj, este de fapt şi un beneficiu, a spus călătorul de lume.

În cadrul conferinţei de presă, Danasia Leola Guyton a dezvăluit că ea a crescut în Statele Unite ale Americii, în medii urbane şi din acest motiv a fost fermecată tocmai de caracterul rural al regiunii. Bloggeriţa Christina Guan, originară din Canada, a afirmat că ceea ce i-a plăcut a fost tocmai faptul că zona nu este atât de cunoscută, aceasta poate fi descoperită, poate fi admirată, fiind o locație perfectă pentru cititorii săi.

Bloggerii care au participat la acest infotrip:

Danasia Leola Guyton: http://theurbanrealist.com/

Diana Mocanu: http://bloginfidel.com/

Ana Maria Ursu: https://anamariaursublog.wordpress.com/

Diana Guja: https://www.facebook.com/alobebeblog/

Pedro Richardson: http://www.travelwithpedro.com/

Joshua Jaimes Ferry Woodard: http://www.urbantravelblog.com

Christina Guan: www.Happytowander.com

Melania Guarda Ceccoli: http://www.inguaribileviaggiatore.it/, http://www.inguaribileviaggiatore.com/, www.mammecoitacchiaspillo.it

Jókuti András: http://vilagevo.hu    

Gyémánt Balázs: www.balazsutazik.hu, www.facebook.com/Balazsutazik, www.youtube.com/Balazsutazik, www.instagram.com/gybala

Ines Alvarez Fernandez: http://www.aworldtotravel.com/

Maria Maciocha: https://www.mytravelaffairs.com/ 

Nicola Lanzisera: http://www.spezio.it

Alessandro Bertini és Sara Dutto: http://www.girovagate.com/ 

 

 

Noutăți