Sunteți aici: » Știri » Mediul de afaceri în contact cu start-up-urile din județul Mureș

Mediul de afaceri în contact cu start-up-urile din județul Mureș

Miercuri, 15 iulie 2020

Proiectul ”StartUp Now! Dezvoltare prin antreprenoriat pentru regiunea Centru”, cod SMIS 105618, este implementat de Consiliul Județean Covasna în parteneriat cu Loop Operations S.R.L. și Asociația pentru Promovarea Economiei Cunoașterii. Perioada de implementare este 18.01.2018 – 17.01.2021, iar valoarea totală a proiectului este de 11.753.076,00 lei.

În data de 23 martie 2020 a fost organizată o dezbatere publică online cu factorii interesați de mediul antreprenorial din județul Mureș. Întâlnirea a început la ora 18 cu parteneriatul ASITAR Târnăveni. Evenimentul s-a desfășurat online prin aplicația Zoom, având în vedere starea de urgență cauzată de noul coronavirus. 

Întâlnirea a vizat mai ales de aspectele îmbunătățire a practicilor de afaceri. Dezbaterea a fost derulată în cadrul campaniei de stakeholder engagement, ce are ca scop consolidarea parteneriatelor și crearea unui mediu de afaceri sustenabil în regiunea Centru. În cadrul evenimentului am realizat o prezentare a antreprenorilor care au beneficiat de finanțare prin program precum și a centrului de sprijinire a afacerilor înființat în cadrul proiectului și a activităților care se organizează cu scopul de a sprijini afacerile nou înființate.

În cadrul evenimentului a fost un subiect situația actuală a economiei afectată de criza pandemică, impactul crizei generate de pandemie la nivelul startup-urilor, rolul stakeholderilor în gestionarea și atenuarea efectelor crizei economice, soluții de lucru colaborativ cu instrumente online în contextul restrângerii mobilității populație, precum și colaborarea companiilor din județul Mureș cu instituțiile statului în contextul economico-social actual. 

Obiectivul general al proiectului este creșterea ocupării prin susținerea înființării a 40 de întreprinderi inovatoare și sustenabile cu profil non – agricol, precum și a 80 de noi locuri de munca în zonele urbane din regiunea Centru, printr-un program de măsuri integrate de dezvoltare a competențelor antreprenoriale a 400 de persoane prin mentorat, asistență pentru dezvoltarea unui plan de afaceri, promovare și sprijin financiar.

Rezultatele așteptate/finale în urma implementării proiectului sunt: 400 de persoane interesate să înceapă o afacere pe cont propriu selectate în cadrul proiectului; 400 de participați la cursurile de competenţe antreprenoriale; 400 de planuri de afaceri elaborate în cadrul cursurilor de formare antreprenorială; 40 de afaceri selectate pentru sprijinire. Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.

 

Noutăți