Itt vagy: » Sajtószoba » Sajtófigyelő » Látogatóközpont Háromszéken

Látogatóközpont Háromszéken

2010. március 15., hétfő

A Kovászna Megyei Tanács rendkívüli ülésen döntött a Rétyi Nyír és az Uzon, szentivánlaborfalvi Tavak látogatóközponti tervének módosításáról. A finanszírozásra hétfőn adják le az iratcsomót.
 

A Kovászna Megyei Tanács rendkívüli ülésen döntött a Rétyi Nyír és az Uzon, szentivánlaborfalvi Tavak látogatóközponti tervének módosításáról. A finanszírozásra hétfőn adják le az iratcsomót.


A látogatóközpontra vonatkozó pályázati feltételek az elmúlt időszakban többször is változtak, így a pénteken hozott döntésre emiatt volt szükség. Mint ismeretes, Kovászna Megye Tanácsa az elmúlt év során több döntéssel is támogatta a látogatási központ létesítését, ezen határozatok módosítását azonban a pályázási feltételek megváltozása tette szükségessé. A pályázati feltételek kiírásakor még a kézműves aktivitásoknak otthont adó Mesterségek Háza, egy állatsimogató, illetve egy majdani istálló támogatása is kilátásban volt. Az eredeti elképzelésről mégsem mondtak le, közölte Demeter János, Kovászna Megye Tanácsának alelnöke, aki arról is tájékoztatott, hogy ezekre a létesítményekre más finanszírozási lehetőséget keresnek. „Ami a program megítélését illeti, evidens, hogy a tervek megfelelnek a Környezetvédelmi Operatív Program célkitűzéseinek” – idézete a szakemberek válaszát Demeter.

Január végén bemutatták azt az újdonságot is, amely a természeti értékeket bemutató kiállítás kibővítésének terve, és interaktív módon, modern technikai felszerelések segítségével nyújtana teljes képet a védett övezet és Kovászna megye élővilágáról.
Miután a tanács egyöntetűen elfogadta a terv módosítását, valamint a terveket ellenőrző bizottság is megvalósíthatónak nyilvánította a látogatóközpontot, hétfőn leadásra kerül a közel 2,2 millió euró értékű projekt.

Both Ilidikó

Az eredeti cikk I T T olvasható.
 

Hírek