Itt vagy: » Sajtószoba » Sajtófigyelő

Sajtófigyelő

Megoldást keresnek a megrongálódott vasúti átkelőkre
2014. június 3., kedd

Május 29-én, csütörtökön tárgyalt Kovászna megye vezetősége, valamint István Zoltán szállításügyi államtitkár az országos vasúti infrastruktúráért felelős vezérigazgatóval, valamint a Kovászna megyéért felelős brassói régió vezetőjével a megyében található vasúthálózat, vasúti átjárók és állomások kapcsán felmerülő problémákról és azok megoldásáról.

Sajtószemle
2013. május 27., hétfő

Miénk itt a tér a magyarországi Kölcsey Tv

Az ifjúság jövőjét a nők és fiatalok jelentik
2011. március 12., szombat

Küldöttgyűlését tartja a hétvégén a Háromszéki Ifjúsági Tanács az árkosi EU Tanulmányi Központban. A konferencia apropóján kérdeztük Grüman Róbert elnököt a szervezet múltjáról és terveiről.

2011. február 18., péntek

Kovászna megyében az idén is nagy összeget fordítanak parkosításra: vidéken elsősorban új parkok létesítését tervezik, míg Sepsiszentgyörgyön és Kovásznán a városi zöldövezet bővítésére fordítanának pénzt.

Kormánypénzek Háromszéknek
2010. október 5., kedd

Kovászna megye 10 481 000 lejt kapott a 2006/7-es kormányrendelet alapján, a leosztás a pénteki Hivatalos Közlönyben jelent meg. A kormányrendelet ivóvíz- és csatornahálózat kiépítésére, sportlétesítmények kialakítására utal ki pénzt a megye több településének.

Hazatért a hazatérő (Felavatták Gyárfás Jenő szobrát)
2010. október 4., hétfő

A fennvalónak is kedves, hogy Sepsiszentgyörgy városa szobrot állított Gyárfás Jenőnek: napsütésben állhatták körül az eseményre szép számban összesereglettek a képtárat, melynek bejárata mellett tegnaptól az a festő hívogatja a látogatókat, kinek nevét is viseli az intézmény.

Nem „szivárog el” a Borvíz útja
2010. október 4., hétfő

Halasztást kértek és kaptak a Borvíz útja projektre a székely megyék, miután a munkálatok befejezésére kiszabott eredeti határidő szeptemberben lejárt – tudtuk meg Tamás Sándor Kovászna megyei tanácselnöktől.

Folytatják az aszfaltozást
2010. október 1., péntek

Sepsiszentgyörgy és Sepsibükszád között, a településeken belül folytatják az aszfaltozást a 12-es országúton.

Kovászna megye: folytatják a 12-es országút aszfaltozását
2010. október 1., péntek

A Sepsiszentgyörgy és Sepsibükszád közötti útszakaszon, a településeken belül folytatják az aszfaltozást a 12-es országúton. A 7-es kormányhatározatból finanszírozott víz- és csatornahálózati munkálatokkal kellett összehangolni az aszfaltozást Málnáson, Mikóújfaluban és Sepsibükszádon – mondta el Klárik László megyemenedzser.

Erdélyi és magyarországi mofettaszakértők találkoztak
2010. október 1., péntek

A mofettákról, népi fürdőkről, borvizekről értekeztek a hétvégén a magyarországi Mátraderecskén tartott konferencia keretében. Az eseményt Heves és Kovászna megyék önkormányzatainak együttműködése révén szervezték.

Novemberben osztják az almát
2010. október 1., péntek

November elsejéig kell megoldódjon az iskolások számára indított tízórai-programhoz tartozó almák beszerzésére és szállítása, amit az előírások szerint az önkormányzatok a helyi költségvetésből kell lebonyolítsanak.

Kitüntették a kőröspataki tűzoltókat
2010. szeptember 24., péntek

Címeres emlékéremmel tüntették ki a sepsikőröspataki önkéntes tűzoltó-alakulat tagjait, s a csapatnak szerény pénzösszeget tartalmazó borítékot is átnyújtottak a megyei tanács tegnapi ülésén napirend előtt.

Útjavítás Kökösön
2010. augusztus 28., szombat

Jelentős károkat kellett a kökösi önkormányzatnak kijavítania, miután az árvíz a községben 3,8 kilométer községi utat, valamint 11 kilométer mellékutcát tett tönkre.

Szent István védelme alatt
2010. augusztus 23., hétfő

Megyénk egyetlen, nevében István királyra utaló települése, Sepsiszentkirály méltóan ünnepelte augusztus 21-én, szombaton államalapítónkat.

Kősziklára építsünk, mint országalapító királyunk
2010. augusztus 23., hétfő

Szent István-mellszobrot, a Szent Király Szövetség ajándékát, Dienes Attila művész alkotását leplezték le szombaton Sepsiszentkirályban a református templom kertjében.

Hazatért a honvédszobor
2010. augusztus 23., hétfő

A román „felszabadító” katonák 1944-ben csonkították meg a Rétyen felállított honvédszobrot, aminek sorsa nem pecsételődött meg végleg azzal, hogy szabályszerűen lefejezték, illetve golyószóróval átlőtték.

Újra Kolozsvár lett Cluj
2010. augusztus 19., csütörtök

„A kolozsvári Mátyás-szobor találkozási hely. Találkozási helye a kolozsváriaknak, de találkozási helynek kell lennie bővebb értelemben is” – mondta tegnap este a sétatéri színházban Markó Béla szövetségi elnök a Kolozsvári Magyar Napok első kiadásának ünnepélyes megnyitóján.

Együttműködés a természetvédelemért
2010. augusztus 17., kedd

Hétoldalú együttműködési egyezményt írtak alá tegnap a háromszéki Natura 2000-es természetvédelmi területek gondnokai.

Elbocsátó üzenet a megyei tanácstól
2010. augusztus 12., csütörtök

Rábólintottak az önkormányzati képviselők Kovászna Megye Tanácsának tegnapi, bodzafordulói ülésén a testület alárendeltségébe tartozó intézmények átszervezésére, az alkalmazottak számának csökkentésére. Az MPP frakciója azonban jelezte: az alakulat a Nép Ügyvédjéhez fordult az ügyben.

Támogatásokról és leépítésekről szavazott a Kovászna megyei tanács
2010. augusztus 12., csütörtök

Bodzafordulóra helyezték ki augusztus 11-én a Kovászna megyei tanács soros ülését, melyen többek közt az árvíz sújtotta települések támogatásáról, intézmények átszervezéséről szavaztak a képviselők.

Harmincezer lej székelykapukra
2010. augusztus 4., szerda

Sepsiszentgyörgy is küld székelykaput a Magyarok Világszövetsége által Szegeden, a Székely Himnusz emlékművénél megszervezett I. Székely-Magyar Világtalálkozóra.

Siralmas a megyei vízügy felszereltsége
2010. augusztus 4., szerda

Háromszéken az árvízveszély állandó aktualitással bíró gonddá vált, ennek ellenére a megyei vízfelügyelőség elavult és kevés felszereléssel kénytelen harcolni a zabolázatlanná váló vizekkel.

Jókedv Köpecen
2010. augusztus 3., kedd

Szombaton és vasárnap kétnapos ünnepet tartott Köpec. Az esemény kiemelkedő pontja volt az új falutáblák felavatása, Fehér Jánosnak a templom művészettörténeti jelentőségéről tartott előadása és a megyezászló átadása.

Borbély: az elmúlt húsz év legnagyobb összegét fordítjuk árvízvédelemre
2010. augusztus 2., hétfő

Sepsiszentgyörgyre látogatott Borbély László környezetvédelmi és erdészeti miniszter, ahol a helyi vezetőkkel találkozott és ismertette a minisztérium folyó évi programjait, pályázatait. A miniszter az árvízvédelmi programokról is beszélt.

A decentralizáció első próbája
2010. július 29., csütörtök

Cseke Attila egészségügyi miniszter jelenlétében írták alá tegnap Kovászna Megye Tanácsának székhelyén a háromszéki kórházak menedzsmentjének átadására vonatkozó protokollumot. A dokumentumot minden városvezető ellátta kézjegyével, leszámítva Nagy Istvánt, Barót polgármesterét, aki egyelőre megtagadta az aláírást.

108 alkalmazottat meneszt a megyei tanács
2010. július 20., kedd

Csökkentik az alkalmazottak számát a helyi adminisztrációban – tudatta tegnapi sajtótájékoztatóján György Ervin prefektus, részletezve, hogy szeptember elsejétől a kormányhivatalból tíz alkalmazott távozik.

Kovászna megyei támogatás az árvízkárosult településeknek
2010. július 19., hétfő

Az árvízkárosult háromszéki települések számára különít el pénzalapot a Kovászna megyei tanács. Az összegeket az önkormányzatok a megrongálódott közberuházásokra fordíthatják.

Gyűjtőgátakat kell építeni
2010. július 19., hétfő

Háromszéken az elmúlt napok heves esőzése miatt nem kis meglepetést szolgáltattak a máskor épp csak csordogáló kis patakocskák. A hatóságok, a lakossággal közösen „állták a sarat”: megtették azt, amit ilyenkor pillanatok alatt tenni lehetett.

Kézdiszék is csatlakozott a Leader programhoz
2010. július 16., péntek

A Kovászna megyei Esztelneken alakult meg csütörtökön az Angustia Egyesület, amely a kézdiszéki Leader programra pályázó önkormányzatokat, civil szervezeteket, magánvállalkozókat és a megyei tanácsot tömöríti.

Újraállamosítják a vadászatot?
2010. július 12., hétfő

Az új vadászati törvény a közbirtokossági elnököket és a magánerdészetek vezetőit is foglalkoztatja — ez derült ki azon a múlt heti sepsiszentgyörgyi tanácskozáson, melyen megyénkbeli és Hargita megyei közbirtokosságok, magánerdészetek, vadásztársaságok, valamint az állami erdészet képviselői vettek részt.

Leépítés a közigazgatásban
2010. július 2., péntek

Országos szinten mintegy 55 000 helyi közigazgatásban dolgozót bocsátanak el a kormány által szerdán elfogadott sürgősségi rendelet szerint, amelyben megszabják az egyes helyi tanácsok alkalmazottjai számának felső határát.

Hírek