Sunteți aici: » Știri » 2015 – anul formării profesionale

2015 – anul formării profesionale

Vineri, 9 ianuarie 2015

Guvernul ungar declară 2015 Anul formării profesionale pentru maghiarii din străinătate – a anunţat joi, 8 ianuarie, Potápi Árpád János, secretar de stat însărcinat cu politica națională în Guvernul Ungariei.

Guvernul ungar declară 2015 Anul formării profesionale pentru maghiarii din străinătate – a anunţat joi, 8 ianuarie, Potápi Árpád János, secretar de stat însărcinat cu politica națională în Guvernul Ungariei, la Sfântu Gheorghe, în cadrul întâlnirii cu Tamás Sándor, preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, şi Antal Árpád, primarul reşedinţei de judeţ.

Potápi Árpád a spus că, în ultimii ani, principala direcție a politicii naționale a constituit-o naturalizarea, iar în acest an primește un accent mai mare sprijinirea tinerilor pentru a-și găsi un rost pe pământul natal. Potrivit secretarului de stat, este deosebit de important ca tinerii să-şi aleagă meserii care pot asigura un nivel de trai decent pentru ei şi familiilor lor. Vor să construiască un sistem care va permite şi pentru operatorii economici maghiari din străinătate să depună cereri de finanţare la Budapesta.

Tamás Sándor, preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, a prezentat rezultatele obţinute până în prezent şi măsurile luate de Organizaţia Teritorială Trei Scaune a UDMR ce vin în sprijinul populaţiei pentru obţinerea dublei cetăţenii. El a mai spus că, deşi activitatea pentru naturalizare nu a luat sfârşit, este nevoie de programe care să vină în sprijinul familiilor mari.

Antal Árpád, primarul municipiului Sfântu Gheorghe, consideră utile acele programe care facilitează rămânerea tinerilor pe plaiurile natale şi cele care vin în sprijinul populaţiei active.

În cadrul reuniunii, Zsigmond Barna Pál, Consulul general al Ungariei la Miercurea Ciuc, a vorbit despre importanţa întâlnirilor care consolidează relaţiile de parteneriat.

 

Noutăți