Sunteți aici: » Știri » Adunare Generală de alegeri şi consultanţă agrară

Adunare Generală de alegeri şi consultanţă agrară

Vineri, 18 ianuarie 2013

La Adunarea Generală anuală a Asociaţiei Judeţene a Crescătorilor de Bovine s-a afirmat că aceasta este cea mai mare asociaţie a judeţului la care se remarcă colaborarea şi cooperarea instituțională.

La Adunarea Generală anuală a Asociaţiei Judeţene a Crescătorilor de Bovine s-a afirmat că aceasta este cea mai mare asociaţie a judeţului la care se remarcă colaborarea şi cooperarea instituțională.

La întâlnirea organizată astăzi, înainte de masă, la Reci, cu participarea Conducerii Direcţiei pentru Agricultură Covasna, a deputaţilor Fejér László şi Márton Árpád, a senatorului Klárik László, a primarilor şi a peste 170 de crescători de bovine din judeţ,  Ötvös Mózes – care a deţinut funcţia de preşedinte a asociaţiei timp de şase ani – a fost reales în această funcţie pentru încă patru ani.

Tamás Sándor, preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, i-a asigurat pe fermieri de sprijinul continuu al instituţiei. Unul dintre beneficiile practice al acestui sprijin este Asociaţia AgroSIC, recent înfiinţată pentru sprijinirea localnicilor. „Sprijinim accentuat micii producători, iniţiativele localnicilor, nu numai la nivel judeţean, dar şi la nivel naţional, prin reprezentanţii noştri parlamentari. Vom organiza în comun consultanţă agrară în toate regiunile şi vom căuta soluţii pentru problemele concrete” – a subliniat preşedintele consiliului judeţean.

Ötvös Mózes, preşedintele asociaţiei a constatat cu satisfacţie numărul ridicat al participanţilor, ceea ce este o confirmare a cooperării strânse a fermierilor, care se manifestă şi în acţiunile lor comune într-o serie de subiecte referitoare la agricultură. El a subliniat că, dacă este cazul, fermierii vor acţiona, cu aceeaşi forţă unită împotriva concedierii pe criterii politice a conducătorilor maghiari de instituţii care îşi desfăşoară activitatea în mod corespunzător, reprezentând interesele agricultorilor.
 

Noutăți