Sunteți aici: » Știri » Camere de supraveghere video la Sânzieni

Camere de supraveghere video la Sânzieni

Luni, 1 septembrie 2014

Pe parcursul următoarelor două săptămâni, în Sânzieni se vor monta două camere de supraveghere video – această măsură având ca scop asigurarea unui climat de siguranță și securitate publică.
 

 

Pe parcursul următoarelor două săptămâni, în Sânzieni se vor monta două camere de supraveghere video – această măsură având ca scop asigurarea unui climat de siguranță și securitate publică.


La şedinţa ordinară a Consiliului Judeţean Covasna care a avut loc în data de 28 august a.c., Tamás Sándor, preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, a declarat: „După accidentul de motocicletă şi în lumina tragicelor evenimente ulterioare, este imperios necesară normalizarea atmosferei din localitate. Scopul este să ridicăm nivelul securităţii publice şi localnicii să-şi regăsească liniştea.” La şedinţă a participat şi comisarul-şef al Inspectoratului Județean de Poliție Covasna, Ion Popa, care a relatat: în 48 de ore de la producerea accidentului poliţia a reţinut acele 4 persoane care sunt suspectaţi că ar fi maltratat motociclistul şi pasagera acestuia. Unul dintre suspecţi rămâne în arest preventiv, iar ceilalţi trei sunt cercetaţi în libertate. În ceea ce priveşte utilitatea camerelor, Popa a accentuat: acestea vor fi utilizate doar în cercetarea activităţilor ilicite, nefiind potrivite pentru măsurarea vitezei.


Tamás Sándor a subliniat: odată cu adoptarea hotărârii, va fi posibilă amplasarea în Sânzieni, într-o săptămână sau două, a minim două camere de supraveghere video (o cameră a fost amplasată deja în centrul comunei, cu contribuţia Consiliului Judeţean Covasna). Ion Popa a anunţat că localitatea Sânzieni a fost încadrată în categoria zonelor speciale, astfel, prezenţa poliţiei a fost intensificată în comună.
În cadrul şedinţei, Henning László, a prezentat stadiul lucrărilor de reabilitare a Spitalului Județean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf” – amănunte în comunicatul de presă privind reabilitarea imobilului.
Consiliul Judeţean Covasna acordă un sprijin financiar de câte 50.000 lei Asociației Club Sportiv „Sepsi OSK” şi Asociaţiei Fotbal Club Zagon – după cum este cunoscut, aceste două echipe au cele mai bune rezultate din judeţul Covasna. De asemenea, conform hotărârii, vor primi sprijin financiar de câte 30.000 lei echipele de futsal din Sfântu Gheorghe şi Tg. Secuiesc.


În cadrul programului „Primul ghiozdan”, lansat la propunerea fracţiunii UDMR al Consiliului Judeţean, 2300 de copii din clasele pregătitoare vor primi ghiozdane şi rechizite (un ghiozdan cu etichetă pentru nume, caiet vocabular pentru însemnări către părinţi, creioane cu grafit şi colorate, o carte de colorat în limba română sau maghiară, în funcţie de limba maternă, precum şi o cutie pentru sandwich).

 

Noutăți