Sunteți aici: » Știri » Despre proiecte europene și guvernamentale la ședința extraordinară al CJCV

Despre proiecte europene și guvernamentale la ședința extraordinară al CJCV

Luni, 6 noiembrie 2017

Luni s-a ţinut şedinţa extraordinară a Consiliul Judeţean Covasna, şedinţă în cadrul căruia s-a discutat, în primul rând, investițiile cu finanţare europeană şi prin programe guvernamentale, dar s-au aprobat şi lista proiectelor sportive depuse în vederea atribuirii contractelor de finanţare nerambursabilă, în baza Legii Sportului

Luni s-a ţinut şedinţa extraordinară a Consiliul Judeţean Covasna, şedinţă în cadrul căruia s-a discutat, în primul rând, investițiile cu finanţare europeană şi prin programe guvernamentale, dar s-au aprobat şi lista proiectelor sportive depuse în vederea atribuirii contractelor de finanţare nerambursabilă, în baza Legii Sportului.

În temeiul Legii Sportului, Asociaţia Clubul Sportiv Sepsi Sic beneficiază, pentru prima oară, de sprijin financiar în vederea  participării în competițiile oficiale naţionale şi internaţionale (FRB și FIBA). Pentru sezonul 2017/2018 ASC Sepsi Sic primeşte 1,52 milioane lei, din care  662 mii lei vor fi alocaţi în acest an, iar pentru prima jumătate a anului viitor s-a aprobat un sprijin financiar de 858 mii lei. Sesiunea de selecţie lansată pe baza Legii Sportului este continuă.

Tamás Sándor, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Covasna, a anunţat că se aşteaptă ca contractele de finanţare europeană pentru modernizarea drumurilor judeţene din zona Baraoltului să se încheie în acest an, şi că documentaţia unuia dintre proiecte a trebuit aprobată din nou ca urmare a unor mici modificări. După cum se ştie, conducerea CJ Covasna doreşte să realizeze lucrări majore de modernizare pe tronsonul de drum judeţean  Malnaș Băi, Micfalău, Băţanii Mari, Baraolt, podul Augustin și limita judeţului Braşov, precum  şi pe tronsonul Baraolt,Tălişoara, Vârghiş şi limita județului Harghita. Valoarea celor două proiecte se ridică la aproximativ 150 milioane lei.

Proiectul vizând extinderea unității de primire al Spitalul Județean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf” va trebui depus spre finanţare europeană în primăvara anului 2018. În cadrul şedinţei extraordinare de luni a fost adoptat proiectul de hotărâre privind aprobarea notei conceptuale și a temei de proiectare pentru acest obiectiv. „Este vorba de un concurs restrâns, vor putea participa instituţiile selectate de către Ministerul Sănătăţii, printre care şi spitalul din Sfântu Gheorghe, cu proiecte în valoare de aproximativ 1,5 milioane euro, jumătate din sumă este destinată finanțării lucrărilor de extindere a clădirii, iar din cealaltă jumătate a sumei se vor achiziționa echipamente medicale” – a spus Tamás Sándor, prezentând proiectul.

Proiectul privind reorganizarea Centrului de plasament din Olteni, cu finanţare europeană, este de asemenea, cu ofertă de concurs restrâns. Datorită acestui proiect cei şaizeci de copii vizaţi vor fi mutaţi în case de tip familial. Având în vedere originea beneficiarilor și deschiderea administrațiilor publice locale, două case de tip familial vor fi construite în Baraolt, una la Întorsura Buzăului, localitate în care va fi înfiinţat şi un centru de reabilitare. Hotărârea adoptată în cadrul şedinţei extraordinare se referă la notele conceptuale și la temele de proiectare pentru acest obiectiv de investiţie.

De asemenea, a fost necesară să se introducă mici modificări şi la lucrările finanţate prin Programul naţional de dezvoltare locală, CJ Covasna a aprobat proiectul de hotărâre în acest sens.

Noutăți