Sunteți aici: » Știri » Echipele sunt pregătite pentru Transylvanian BBQ Festival

Echipele sunt pregătite pentru Transylvanian BBQ Festival

Miercuri, 17 aprilie 2019

Ciolan cu aromă secuiască, sos barbecue de afine, cartofi copți la cuptor și salată de varză – acesta a fost meniul delicios pregătit astăzi, miercuri, de către echipele și persoanele interesate înscrise la primul concurs internațional oficial, în cadrul cursului de gătit și de formare a arbitrilor care a avut loc la Sfântu Gheorghe.

Ciolan cu aromă secuiască, sos barbecue de afine, cartofi copți la cuptor și salată de varză – acesta a fost meniul delicios pregătit astăzi, miercuri, de către echipele și persoanele interesate înscrise la primul concurs internațional oficial, în cadrul cursului de gătit și de formare a arbitrilor care a avut loc la Sfântu Gheorghe.

După conferința de presă care a avut loc pe Terasa Big Papa din reședința de județ, participanții au avut ocazia să guste din această specialitate culinară, al cărei mod de preparare fiind însușită de ucenici de la experți recunoscuți la nivel internațional.

Esența cursului este ca echipele care se înscriu la Transylvanian BBQ Festival să fie pregătite perfect pentru a participa la prima competiție internațională. Vicepreședintele Consiliului Județean Covasna, Grüman Róbert, a spus: „Evenimentul din 17-19 mai este o provocare pentru noi. Până acum la concurs s-au înscris 19 echipe din 8 țări, printre altele, și din Statele Unite ale Americii. Acest mare interes se datorează și faptului că am fost înscriși în Calendarul competițional internațional oficial al Kansas City Barbecue Society (KCBS), ceea ce înseamnă că este pentru prima dată când în România va avea loc o astfel de competiție. Obiectivul nostru este să atragem cât mai mulți turiști în județ și să le oferim programe interesante. Și cu acest eveniment adăugăm o nouă pată de culoare în șirul evenimentelor turistice din județ.”

Reprezentantul KCBS Haymo Gutweniger, originar din Tirolul de Sud, făcând o paralelă între grătarul tradițional și barbecue, a spus că, în regiunea lor, oamenii sunt obișnuiți cu mâncărurile tradiționale. Le place și le păstrează, dar doresc să facă un pas înainte și să încerce ceva nou. Acesta este motivul pentru care se recreează vechile rețete tradiționale, folosind tehnica barbecue. „Barbecue-ul este pasiunea noastră și dorim să o împărtășim cu membrii echipelor. Organizarea dvs. este perfectă, așteptăm cu nerăbdare să revenim peste o lună pentru a lua parte la un eveniment și un concurs măreț” – a afirmat Haymo Gutweniger.

Marco Agostini, chef de naționalitate italiană, care s-a ocupat de formarea echipelor, a subliniat, în cadrul conferinței de presă, că în județul Covasna există aceeași oportunitate, pasiune și experiență ca și la italieni. „Sunt sigur că aveți un viitor în concursul barbecue,  observ multă pasiune pentru BBQ printre participanți, știu despre ce vorbim când pregătim barbecue-ul. Sunt convins că echipele locale vor obține rezultate bune pe parcursul concursului din cadrul evenimentului din luna mai” – a accentuat specialistul.

Ediția din acest an a Transylvanian BBQ Festival este rezultatul unei adevărate colaborări comunitare. Considerând că are perspectivă, evenimentul este susținut de numeroși antreprenori cunoscuți la nivel local și național. Berszány Tibor, proprietarul firmei Bertis, susține în mod regulat inițiativele locale. Așa cum a afirmat, se bucură de orice inovație culinară, consideră că acestea trebuie sprijinite. „Considerăm evenimentul o provocare, participăm cu drag” – a declarat acesta. Reprezentantul firmei germane Landmann, activă pe piață de zece ani, Marian Florea, a felicitat și el inițiativa, s-a alăturat cu plăcere organizatorilor și și-a oferit ajutorul.

Primarul comunei Bodoc, Fodor István, și-a exprimat bucuria pentru faptul că castelul Mikó din Olteni va fi găzdui evenimentul, acesta oferind o bună ocazie pentru atragerea atenției turiștilor asupra comunei.

Participanții cursului au avut ocazia să dobândească cunoștințe teoretice și practice pe parcursul preparării pieptului de vită, a spetelor și coastelor de porc și a cărnii de pui. La sfârșitul conferinței de presă, cheful restaurantului Big Papa Terrace, Falvai János, a recomandat meniul BBQ, oferit spre vânzare joi, după ora 12, pentru toți cei interesați. Pe lângă meniul BBQ ce poate fi servit mâine pe Big Papa Terrace, organizatorii asigură intrare gratuită la evenimentul din luna mai.

Noutăți