Sunteți aici: » Știri » Înscrierile sunt încă deschise pentru primul maraton al județului

Înscrierile sunt încă deschise pentru primul maraton al județului

Marți, 3 septembrie 2019

Pe data de 22 septembrie, Asociația pentru Dezvoltarea Turismului în Județul Covasna și Asociația Fitness Tribe organizează pentru prima oară în județ Maratonul Visit Covasna. Înscrierile la această competiție sportivă care leagă obiectivele turistice ale județului se fac până pe data de 12 septembrie, pe pagina de internet a evenimentului.

Pe data de 22 septembrie, Asociația pentru Dezvoltarea Turismului în Județul Covasna și Asociația Fitness Tribe organizează pentru prima oară în județ Maratonul Visit Covasna. Înscrierile la această competiție sportivă care leagă obiectivele turistice ale județului se fac până pe data de 12 septembrie, pe pagina de internet a evenimentului.

Reprezentanții celor două asociații au oferit detalii despre această competiție, în cadrul unei conferință de presă comună. Vicepreședintele Consiliului Județean Covasna, Grüman Róbert, a spus că, acum trei ani, au lansat proiectul Visit Covasna, în vederea promovării județului Covasna. În cadrul acestui proiect sunt prezentate cele 160 de conace aflate în zonă și alte comori arhitecturale, s-a realizat o pagină web și o aplicație mobilă pentru promovarea turismului. Maratonul Visit Covasna, organizat pentru prima oară în regiune, face parte integrantă a acestui proiect.

Grüman Róbert a explicat: „Vrem să atragem atenția, prin acest eveniment, asupra importanței mișcării, subliniind potențialul educativ al acesteia în ceea ce privește adoptarea unui stil de viață conștient și sănătos. În viitorul apropiat ne propunem să dezvoltăm acest eveniment și să facem ca acesta să devină un eveniment de anvergură națională, colorând astfel paleta turismului sportiv din județul Covasna.”

Birtalan Csanád, președintele Asociației Fitness Tribe a subliniat: membrii asociației au participat în ultima perioadă la mai multe maratoane, iar experiența arată că aceste competiții sportive sunt în același timp și evenimente de tip festival care contribuie la dezvoltarea turismului. De aceea organizatorii s-au gândit să organizeze acest maraton, dorind să-l facă să devină o tradiție în județ.

La Maratonul Visit Covasna s-au înscris, până în prezent, 165 de participanți, 30 de persoane la proba Bertis Maraton, 14 echipe la ștafeta de 4, iar alții vor participa la proba Pepsi 10K (alergare de 10 kilometri). Pentru copii se va organiza concursul ChocoPack Kid’s Race, în cardul căruia preșcolarii trebuie sî alerge pe o distanță de 400 de metri, copiii din clasele primare pe o distanță de 800 de metri, iar copiii din clasele 5–8 pe o distanță de 1200 de metri. Timpul de limită pentru parcurgerea traseului de maraton este de 6 ore și 30 de minute, iar pentru parcurgerea distanței de 10 km este de 2 ore și 30 de minute. Vor fi premiați primii trei clasați la fiecare categorie.

La concurs s-au înscris și alergători străini, Ismail Ssenyange s-a înscris din Uganda, acesta este cel 17-lea maraton la care participă și își propune să parcurgă distanța maratonului în 2 ore și 20 de minute. Alegătorul s-a alăturat conferinței de presă prin intermediul videoconferinței, declarând că aleargă de 15 ani, ultimul maraton la care a participat a fost cel din Bulgaria, Maratonul Sofia. Acesta speră că și la concursul covăsnean o să fie vreme bună și își va putea atinge obiectivul propus.

Printre participanții străini se numără și alergătoarea egipteană Manal Rostom, care a ales distanța de 10 km, precum și Paul Muturi din Kenya, care participă prima oară la o probă oficială de maraton.

Punctul de pornire și sosire a Maratonului Visit Covasna, care va avea loc pe data de 22 septembrie, este Valea zânelor din Covasna. Traseul cursei de maraton va trece prin satele scaunului Orbai, în mare parte pe asfalt,  dar și prin localitățile: Covasna, Zăbala, Tămașa, Surcea, Telechia, Brateș, Pachia și Covasna, atingând castelul Mikes din Zăbala și conacul Thúry–Bányai din Tamașfalău. Înscrierile se fac pe pagina Visit Covasna Marathon, până la data de 12 septembrie.

Noutăți