Sunteți aici: » Știri » Medicii din Kecskemét (Ungaria) vor oferi consultaţii gratuite la Ghidfalău

Medicii din Kecskemét (Ungaria) vor oferi consultaţii gratuite la Ghidfalău

Luni, 28 august 2017

Pe data de 4 septembrie va demara, la Ghidfalău, programul de screening medical gratuit, program care este organizat într-un parteneriat între administraţiile judeţene Covasna şi Bács-Kiskun

Pe data de 4 septembrie va demara, la Ghidfalău, programul de screening medical gratuit, program care este organizat într-un parteneriat între administraţiile judeţene Covasna şi Bács-Kiskun.

„Consiliul Judeţean (CJ) Covasna a lansat programele de screening medical gratuite cu scopul de a remedia, într-o anumită măsură, deficiențele existente în sistemul de sănătate din România, iar experiența dobândită în ultimii ani a demonstrat cât de necesar sunt aceste programe. Asistenţa medicală autohtonă se confruntă cu mari dificultăţi, sistemul medical de familie şchioapătă, nu sunt suficiente resurse financiare pentru finanţarea programelor de prevenire a bolilor, deşi prevenirea ar putea contribui la salvarea de vieţi, astfel cum s-a demonstrat de mai multe ori la aceste screeninguri. Programele de screening medical le-am lansat împreună cu judeţul înfrăţit Jász-Nagykun-Szolnok şi judeţul partener Bács-Kiskun, în timpul verii au fost cei de la Szolnok, iar acum îi aşteptăm pe cei de la Kecskemét” – ne-a informat Tamás Sándor, preşedintele CJ Covasna.

În perioada 4-8 septembrie, zilnic între orele 9-16, la Şcoala Gimnazială „Czetz János” din Ghidfalău, medicii specialişti şi asistenţii medicali din cadrul Spitalului Judeţean Bács-Kiskun vor efectua consultaţii de specialitate în domeniile: medicină internă, otorinolaringologie, gastroenterologie, neurologie, cardiologie, ginecologie, chirurgie, pneumologie, precum şi examinări EKG şi ecografice. În cadrul acestui program sunt aşteptaţi la analize gratuite locuitorii din Ghidfalău, Zoltan, Angheluş şi Fotoş. Partenerul programului este Spitalul Judeţean de Urgenţă „Dr. Fogolyán Kristóf”.

Datorită programului lansat în 2013, medicii specialişti şi asistenţii medicali din cadrul Spitalului Judeţean Szolnok au efectuat analize medicale gratuite în rândul locuitorilor din localităţile: Comandău, Brateş, Vârghiş, Căpeni, Racoşul de Sus, Micfalău, Malnaş Sat, Malnaş-Băi, Valea Zălanului şi Bixad, iar cei din cadrul Spitalului Judeţean din Kecskemét au oferit consultaţii pentru locuitorii localităţilor: Bodoc, Olteni, Zălan, Breţcu, Oituz şi Mărtănuş.

Noutăți