Sunteți aici: » Știri » Patinoarul artificial de la Târgu Secuiesc este rezultatul unei colaborări înţelegătoare - S-a inaugurat oficial cel mai modern patinoar artificial acoperit din ţară

Patinoarul artificial de la Târgu Secuiesc este rezultatul unei colaborări înţelegătoare - S-a inaugurat oficial cel mai modern patinoar artificial acoperit din ţară

Duminică, 4 martie 2018

La Târgu Secuiesc a fost inaugurat oficial unul dintre cele mai frumoase patinoare artificiale din Europa, acesta fiind cel mai modern patinoar la ora actuală din ţară. Patinoarul a fost luat în folosinţă de către locuitorii şi sportivii oraşului în data de 21 decembrie anul trecut, însă evenimentul de inaugurare din acest week-end a oferit o bună ocazie de a organiza demonstraţii de hochei și patinaj, meciuri de hochei amicale, concerte și disco pe gheață

La Târgu Secuiesc a fost inaugurat oficial unul dintre cele mai frumoase patinoare artificiale din Europa, acesta fiind cel mai modern patinoar la ora actuală din ţară. Patinoarul a fost luat în folosinţă de către locuitorii şi sportivii oraşului în data de 21 decembrie anul trecut, însă evenimentul de inaugurare din acest week-end a oferit o bună ocazie de a organiza demonstraţii de hochei și patinaj, meciuri de hochei amicale, concerte și disco pe gheață.

În cadrul galei care a avut loc sâmbătă seara, primarul municipiului Târgu Secuiesc, Bokor Tibor, a schiţat istoria construirii patinoarului, amintind că lucrările au fost demarate acum 12 de ani ca urmare a deciziei curajoase a fostului primar, Török Sándor și a consiliului local de atunci, fără de care astăzi nu am putea sărbători. Acesta a exprimat mulţumiri pentru ajutorul şi sprijinul tuturor celor care au contribuit la realizarea la Târgu Secuiesc a acestei „bijuterii”.

În cuvântul festiv rostit cu acest prilej, Tamás Sándor, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Covasna a subliniat faptul că acest patinoar artificial este rezultatul unei colaborări înţelegătoare. „A existat o iniţiativă bună care a fost însoţită de un puternic angajament civic din partea hocheiştilor, a existat şi există un sprijin semnificativ din partea consiliului local şi judeţean, a existat şi există un sprijin politic şi material din partea politicienilor UDMR care ne reprezintă la București. Iar colaborarea înţelegătoare demonstrează că am avut răbdare unul cu altul, pentru că trăim într-o ţară unde execuția este mai lentă decât ar sugera nevoile noastre. Deci mulţumesc cetăţenilor oraşului Târgu Secuiesc pentru că au avut răbdare să aştepte finalizarea proiectului şi, după cum se vede, a meritat. Să-l folosiţi, să-l folosim spre bucuria noastră, a tuturora” – a spus preşedintele CJ Covasna, el fiind unul dintre promotorii construirii patinoarului artificial modern din Târgu Secuiesc.

Kelemen Hunor, preşedintele UDMR, şi-a exprimat convingerea că: „Nu toată lumea devine jucător profesionist de hochei sau patinator artistic profesionist. Dar cred că cine a învăţat să patineze şi să stea pe gheaţă, va putea sta pe două picioare şi în viaţă”. În cuvântul festiv rostit, preşedintele UDMR a afirmat: patinoarul din Târgu Secuiesc este al treilea din ţară, după cel de la Cârţa (jud. Harghita) şi Braşov, care a fost finalizat cu sprijinul Guvernului român. Prin programul demarat acum câţiva ani s-a dorit să se creeze condiţii pentru practicarea hocheiului şi a patinajului, şi chiar mai mult decât atât: crearea unei reţele pentru tineri – a adăugat acesta. Se doreşte continuarea investiţiilor, în perioada următoare urmează finalizarea patinoarului de la Gheorgheni şi Târgu Mureş. Kelemen Hunor şi-a exprimat speranţa că acest lucru se va realiza cu sprijinul Companiei Naţionale de Investiţii (CNI). „Datorită programului conceput de noi şi imaginat de mulţi, în prezent patinează 10 mii de copii, dar avem şi alte planuri” – a rezumat preşedintele UDMR.

Viceprim-ministrul Paul Stănescu, ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, şi Ioana Bran, ministrul Tineretului si Sporturilor, şi-au exprimat bucuria de a fi prezenţi la acest eveniment şi au felicitat conducerea municipiului pentru realizarea acestei facilităţi sportive moderne care stă în slujba oamenilor, a comunităţii, subliniind totodată importanţa sportului.

La evenimentul de inaugurare oficială au participat şi campionii de patinaj artistic ai Clubului Sportiv Şcolar Miercurea Ciuc, precum şi tinerele talente ale patinajului artistic din Târgu Secuiesc. Programul zilei de sâmbătă s-a încheiat cu competiţia Echipei Sportive de Hochei "Bikák" şi a Echipa Sportivă de Hockey Felcsík.

*** Construirea patinoarului artificial din Târgu Secuiesc a fost începută în anul 2006, în vecinătatea sălii sportive, în anul 2009, lucrările au fost sistate din lipsă de fonduri, lucrările de construire au fost reluate în luna ianuarie 2016 şi, în sfârşit, în data de 21 decembrie anul trecut, publicul şi sportivii din oraş au putut lua în folosinţă cel mai modern patinoar acoperit al ţării. Acest obiectiv sportiv a fost construit conform cerințelor Federaţiei Române de Hochei pe Gheaţă şi poate găzdui competiţii internaţionale. Este dotat cu cea mai modernă tehnologie, ceea ce asigură posibilitatea ca patinoarul să funcţioneze tot anul, dacă există cerinţă. Tribuna are o capacitate de 550 de locuri, suprafaţa terenului de joc fiind de 1745 metri pătraţi. Patinoarul artificial este un edificiu cu o suprafaţă d 5220 metri pătraţi, are trei etaje şi cuprinde vestiare moderne, un cabinet medical, o cantină, spaţii de depozitare, precum şi o sală de conferinţe.

 

Noutăți